Asıl mesele kararları kabul ettirmek

Güncelleme Tarihi:

Asıl mesele kararları kabul ettirmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 01:37

40 yıl sonra Dünya Kupası’nda maç yöneten ilk Türk hakem olan Çakır, televizyonlardaki hakem tartışmaları için “Sahada kararları veriyorsunuz daha sonra da kararlarınızı kabul ettirmek zorunda kalıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği tarafından düzenlenen 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nin ikinci günündeki “Hakem Penceresinden Türk Futbolu” başlıklı oturumda konuşan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, hakemler üzerinde hep baskı olduğunu söylerken “Üst düzey bir hakemseniz, baskıyı en azan indiren hakemsinizdir” dedi.
Yurt içindekilerle yurt dışındaki maçların birbirinden farklı olduğunu belirten Çakır “Yurt dışındaki maçları 1 milyardan fazla kişi izliyor. Nasıl baskı olmaz. Ama içeride maçı 90 dakika yaşamıyoruz, günlerce devam ediyor ve asıl maç bizim için o zaman başlıyor. Sahada karar verip daha sonrasında da kabul ettirmek zorundasınız” diye konuştu.

‘MAÇ VERDiLER DE ANLAMADIK MI’

BREZİLYA’daki Dünya Kupası’nda Doğan Babacan’dan 40 yıl sonra Türk hakemlerin olmasının “gurur verici” olduğunu dile getiren Çakır, “Türk hakemliği adına aşılamayan bir eşikti, başarmanın mutluluğunu yaşadık” ifadelerini kullandı. Başarılı hakem, Brezilya’da yaşadıklarını şöyle aktardı: “Oraya 12 gün önce gittik. Büyük sorumluluk vardı omzumuzda. 40 yıl sonra Türk hakemliğini temsil edecektik. İlk maçımıza 7 gün bekledikten sonra çıktık. Beklerken çok duygu yoğunluğu yaşadık. İsmimin İngilizcesi çok zor. İlk gün yok, ikinci gün, üç, dört beşinci gün yok. Bahattin’e heyecanla ‘Acaba bize maç verdiler de biz mi anlamadık’ diye sordum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!