Artemis'in kızları

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Artemis'in bakire tanrıça olduğunu bilenler yazının başlığını görüp hemen itiraz edebilirler. Fakat, ben de Başak kızlarını unuttuğunuzu söyleyip itirazların hepsini boşa çıkartabilirim. Çünkü, Başaklar düpedüz Artemis'in çocukları olup öncelikle de Başak kızlarında vücut bulmaktadır. Yani şimdi siz, bir Başak kızıyla karşılaştığınız zaman kendinizi Artemis'le karşılaşmış gibi hissedebilirsiniz. Artemis'in titiz, seçici ve zor beğenen biri olduğunu öğrendiğiniz zaman ne demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınız.

Bir defa onlar öyle hemen kapılmaz ve karşısındaki erkeğin kaşına gözüne vurulmaz. Vurulsa bile belli etmez ve hemen o hızlı çalışan beyni ve ayrıntıları bir kartal keskinliği ile gören gözleriyle durum değerlendirmesi yapmaya başlar.Zodyağın en iyi kritiklerini yapanlar Başak tipleri olup bunun akılda tutulmasında fayda vardır. Çünkü, bir Başak kızına aşık olduğunuz zaman onun tarafından beğenilmek istiyorsanız, iyi bir sevgili olmanın dışında iyi bir dost olmayı öğrenmeniz gerekmektedir. Yoksa sizi çok beğense bile eş olarak tercih etmeyecektir. Çünkü, o eş olarak seçeceği kişinin bütün özelliklerinin yanı sıra dost olmasını da bekler. Tabii beklentilerine cevap veren biriyle karşılaşamayacak olursa, evlenmez.

Beklediği diğer özelliklerin başında ise, temizliğin geldiğini anlamışsınızdır. Tertipli, temiz ve çalışkan Başak kızları, temizliğine düşkün, sorumluluk duygusu gelişmiş, ev ve ailesiyle ilgili aynı zamanda da dost olan biriyle yaşamak ister. Bu özelliklere sahip değilseniz, Başak kızına fazla yaklaşmamanızda yarar var. Sizi geri çevirecektir.

Tanrıça Artemis'le birleşen Başak kızları kimi zaman bakire tanrıçanın özelliklerinin tam zıttını yansıtabilirler.Bu durumda saflık, temizlik ve bakireliğin tam tersi olan durumları savunur ve bambaşka bir felsefeye sahip olurlar. Bu onların kolay eleştiren tavırlarıyla karşılaşmayacaksınız anlamına gelmez. Yaptıkları her şeyi mükemmel yapmaya çalışır ve etraflarında bulunan ne varsa, bunların da mükemmel olmasını isterler. Bekledikleri mükemmelliği göremedikleri zaman da hemen eleştirmeye başlayabilirler. Hatta yüzünüze karşı eleştirebilecekleri gibi etraflarındaki kişilere de söylemekten kaçınmazlar.

Tabii bu tarafları çok itici gibi görünüyorsa da aslında kötü niyetli oldukları için değil, her şeyin iyi olmasını istediklerindendir. Yani gelip sizi eleştiriyorsa, onun kınamalarını ciddiye almalı ve alıngan davranmamalısınız. Çünkü o sizin mükemmel olmanızı istemektedir.

O aşık olduğu zaman artık onun için başka hiçbir şey yoktur. Aşk için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Büyük bir sabırla yıllarca bekleyebilir. Bütün kusurlarınızı görse ve yüzünüze söylese bile aşkı eksilmez. Hem de mantığına uygun olmasa bile... Başak kızları hem son derece mantıklı ve gerçekçi, hem de büyük bir aşk potansiyeline sahiptirler. Yeter ki, aşık olabilecekleri kişiyle karşılaşsınlar... Neredeyse romanlarda anlatılan türden aşk serüvenleri yaşarlar.






 








Yazarın Tüm Yazıları