Arsenal'in gözü Dortmund'da

Güncelleme Tarihi:

Arsenalin gözü Dortmundda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 16:03

İngiltere'nin Arsenal kulübü, Almanya Bundesliga'nın son şampiyonu Borussia Dortmund'un başarısında büyük pay sahibi olan Mario Götze ile Kevin Grosskreutz'i transfer listesine aldı.

Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde iki hafta sonra deplasmanda karşılaşacağı Dortmund'un iki milli futbolcusunu kadrosuna katmayı planlıyor. Dortmund'un orta sahasında üstün yeteneklerini gösterip başarılı çıkışıyla Alman Milli Takımı'nın formasını da giymeye başlayan Mario Götze için Arsenal, sezon başında 40 milyon Euro teklif etmişti. İngiliz ekibi, şimdi de iki yıldan beri başarılı futboluyla göz dolduran 23 yaşındaki defans oyuncusu Kevin Grosskreutz'u transfer listesinin üst sırasına aldı.

ARSENAL'DE OYNAMAK İSTİYOR

Almanya Milli Takımı kadrosunda da bulunan ve gelecekte uzun yıllar defansta yer alması planlanan Grosskreutz'un menajeri Konstantin Liolios, "İngiliz kulüplerinin istediklerini biliyoruz. Fakat henüz kesin bir teklif gelmedi" diye konuştu.

İngiliz futbolu ve özellikle Arsenal'e sempatisi olduğu belirtilen Grosskreutz ise, "Eğer Dortmund'tan ayrılırsam bu takım mutlaka İngiltere'deki bir takım olur. Özellikle Arsenal gibi, benim gibi bir çok hayranları olan bir takımda oynamak isterim. Memnuniyet duyarım" diye açıklama yaptı.

"ONLARIN METODU GALİBA"

Borussia Dortmund Başkanı Hans Joachim Watzke, "Olayları ve gelişmeleri ben de merakla takip ediyorum. Özellikle ilk maç öncesi de Arsenal yöneticileri Götze olayını dallandırıp budaklandırdılar. Şimdi de Grosskreutz'u transfer etmek istedikleri, teklif götürdükleri medyada yer alıyor. Asıl amaçları takımımızı içten yıkmak. Belki bu onların uyguladığı bir metottu" dedi.

Arsenal'in ise devre arasında olmasa bile gelecek sezon başında mutlaka bu iki Dortmundlu futbolcuyu transfer edip, formasını giydireceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!