Arjantin Ginobili'den yoksun

Güncelleme Tarihi:

Arjantin Ginobiliden yoksun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 13:01

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en önemli favorileri arasında gösterilen Arjantin, (A) Grubu'nda Sırbistan, Angola, Avustralya, Almanya ve Ürdün ile mücadele edecek.

Kadrosunda Fabicio Oberto, Luis Scola ve Carlos Delfino gibi birçok dünya yıldızını barındıran Arjantin'in başantrenörü, aday kadrosu, öne çıkan oyuncuları ve dünya şampiyonaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

BAŞANTRENÖR

Arjantin'in en önemli antrenörleri arasında yer alan Sergio Hernandez, 1993 ve 2001 yıllarında ülkesinde yılın antrenörü seçildi.
Antrenörlük kariyerine 1992 yılında başlayan tecrübeli çalıştırıcı, Estudiantes Olavarria ve Boca Juniors Capital Feder takımlarıyla birçok kez lig şampiyonluğuna ulaşırken, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Arjantin Milli Takımı ile üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

12 KİŞİLİK TAKIM KADROSU VE ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Manu Ginobili'den yoksun olacak Arjantin'in en büyük kozu Luis Scola olarak görünüyor.
Tecrübeli pivot NBA Ligi takımlarından Houston Rockets'ta forma giyiyor. Avrupa basketbolunda birçok başarıya imza atan Scola, 2002 yılında İspanya ACB Ligi'nde Tau Ceremica formasıyla şampiyon olmuştu. Scola, 2002, 2004 ve 2006 yıllarında İspanya Kral Kupası'nı kazanırken, 2005 yılında ligin en değerli oyuncusu seçilmişti. 2004 Atina Olimpiyatları'nda Arjantin Milli Takımı ile altın madalya sevinci yaşayan Luis Scola, oyunlarda “en iyi beş oyuncu” arasına seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Arjantin'in 12 kişilik takım kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Roman Gonzalez, Fabricio Oberto, Leonardo Gutierrez, Luis Scola, Juan Gutierrez, Andres Nocioni, Paolo Quinteros, Luis Cequeira, Carlos Delfino, Hernan Jasen, Federico Kammerichs, Pablo Prigioni.

DÜNYA ŞAMPİYONALARI GEÇMİŞİ

Dünya basketbolunun son döneme damga vuran ülkeleri arasında yer alan Arjantin, FIBA Dünya sıralamasında da birinci sırada yer alıyor.
İlki 1950 yılında düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'na evsahipliği yapan ve altın madalya kazanan Arjantin, aynı başarıyı Türkiye'de tekrarlamak için mücadele edecek.

Son 10 yıldan bu yana önemli bir çıkış yakalayan ve üst düzey uluslararası organizasyonlarda birçok kupa ve madalya kazanan Arjantin, 2002'de İndianapolis'te düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanırken, 2004 Atina Olimpiyatları'nda ise kürsünün en üst basamağında yer almıştı. Japonya'nın evsahipliği yaptığı 2006 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda dördüncü sırada yer alan Tangocular, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ise ülkelerine bronz madalya ile dönmüşlerdi.

Arjantin, dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan Dünya Basketbol Şampiyonası'na toplam 11 kez katılma başarısını gösterirken, 1950'de birinci, 1959'da onuncu, 1963'te sekizinci, 1967'de altıncı, 1974'te onbirinci, 1986'da onikinci, 1990'da sekizinci, 1994'de dokuzuncu, 1998'de sekizinci, 2002'de ikinci, son olarak da 2006'da dördüncü sırada yer almıştı.

2009 Amerika Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Arjantin, bu sonuçla Türkiye biletini almayı başarmıştı. Şampiyonanın yarı finalinde Porto Riko'ya oldukça çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından 85-80 mağlup olan Arjantin, bronz madalya mücadelesinde Kanada'yı 88-73'lük skorla yenerek kürsünün üçüncü basamağında yer almıştı.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en istikrarlı takımlarından olan Arjantin, ABD ve Brezilya'nın ardından bu önemli organizasyona en çok katılan ülke olma özelliğini taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!