Arjantin 1-0 İran

Güncelleme Tarihi:

Arjantin 1-0 İran
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 18:17

Arjantin, 2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçında İran'ı 1-0 mağlup etti. Arjantin iyi oynamadığı mücadelede Messi, son dakikalarda ceza sahasından attığı golle turnuvanın en büyük sürprizlerinden birisine izin vermedi.

Haberin Devamı

Belo Horizonte'de oynanan mücadelenin ilk yarısında İran, kapanarak Arjantin'e çok önemli bir gol pozisyonuna girmesine müsade etmedi. İkinci yarıda ise İran zaman zaman tehlikeli ataklarla Arjantin kalesinde gole yaklaştı.

Arjantin ve dünya futbolunun yıldızı Messi, 90+1'de takımının turnuvadaki 2 maçını da kazanmasını sağladı ve ikinci tura çıkardı.

Stat: Mineirao
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Federico Fernandez, Marcos Rojo, Fernando Gago, Javier Mascherano, Angel Di Maria (Dk. 90+4 Lucas Biglia), Lionel Messi, Sergio Aguero (Dk. 76 Ezequiel Lavezzi), Gonzalo Higuain (Dk. 76 Rodrigo Palacio)
İran: Alireza Haghighi, Amirhossein Sadeghi, Pejman Montazeri, Jalal Hosseini, Mehrdad Pooladi, Masoud Shojaei (Dk. 76 Khosro Heydari), Andranik Timotian, Ehsan Haji Safi (Dk. 88 Reza Haghighi), Javad Nekounam, Ashkan Dejagah (Dk. 85 Alireza Jahan Bakhsh), Reza Ghoochannejad
G
ol: Dk. 90+1 Messi (Arjantin)
Sarı kartlar: Dk. 53 Javad Nekounam, Dk. 73 Masoud Shojaei (İran)

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 90+1: Tribünlerin kendisinde tepki gösterdiği maçta cez sahası dışından mükemmel bir gole imza attı. 1-0
* Son dakikalarda Arjantin Milli takımı adeta kontak kapattı ve İran üst üste tehlikeli pozisyonlar yakalıyor...
* Dk. 67: Dejegah kafa vuruşunda Arjantin kalecisi topu zorlukla kornere çeldi..
* İkinci yarının hemen başında Reza ceza sahası içerisinde Zabeleta'nın müdahalesi yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem devam kararı verdi..
* İlk yarı 0-0 sona erdi...
* Dk. 32: Maçtaki ilk tehlikeli pozisyon Messi'nin serbest vuruşundan yaşandı. O vuruşta kalenin 7-8 metre üstünden auta gitti..
* Maçın ilk 15 dakikası geride kalırken beklenildiği gibi İran katı savunması ile Arjantin'e pozisyon vermiyor...
* Hakemin ilk düdüğü ile mücadele başladı...

İLK MAÇ 1977'DE

Tarihlerinde sadece bir kez özel maçta karşılaşan iki ekibin tek randevusu 1977'de oldu. 22 Mart'ta Madrid'de yapılan özel karşılaşma 1-1 sonuçlandı. İki ekip, ilk randevularının ardından bir daha karşılaşmadı.

Haberin Devamı

Arjantin, gruptaki ilk maçında Bosna Hersek'i 2-1 yendi, İran ise Nijerya ile golsüz berabere kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!