Arda Turan veda etti

Güncelleme Tarihi:

Arda Turan veda etti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2011 13:44

Galatasaray'dan İspanya'nın Atletico Madrid kulübüne transfer olan yıldız oyuncu Arda Turan basın toplantısı düzenledi. Genç yıldız, menajeri Ahmet Bulut ile birlikte 22.00 sıralarında Madrid'e geldi

Haberin Devamı

ARDA TURAN'A Ä°SPANYA'DAN ÅžOK Â

Ortaköy'deki bir restoranda açıklama yapan Arda Turan, transferiyle ilgili soruları yanıtladı. Yıldız oyuncu basın toplantısının ardından Atatürk Havalimanı'na gitti ve işlemlerini yaptırdıktan sonra Madrid'in yolunu tuttu. Milli futbolcu Arda Turan'ı Madrid'e, arkadaşı Saffet Ulusoy, Galatasaray Spor Kulübü Metin Oktay Tesisi görevlileri, Atatürk Havalimanı personeli ve hayranları uğurladı.

Bu arada İspanya'ya giden milli futbolculu Arda Turan, yolculuk öncesi D&R mağazasına girerek, Elif Şafak'ın "İskender", Lake Rhinehart'ın "Zar Adam", Adam Fawer'in "Olasılıksız" ve İspanyolca Konuşma Klavuzu ve Sözlüğü kitaplarını satın aldı.

ARDA'DAN VEDA KONUÅžMASI - 1 - Web TV

ARDA'DAN VEDA KONUÅžMASI - 2 - Web TV

Milli oyuncunun basın toplantısında yaptığı açıklamaları ise şöyle: 

Haberin Devamı

"24 YAŞINDAYIM VE HAYATIMIN YARISINI FLORYA'DA GEÇİRDİM"

Hayatının yarısını Florya'da geçirdiğini dile getiren Arda Turan, "Ben 12 yaşından beri Galatasaray Kulübü'ndeydim. Orası benim yuvam gibiydi. 24 yaşındayım ve hayatımın yarısını Florya'da geçirdim. O yüzden bu güne kadar Florya'da çalıştığım personele, çaycısından, malzemecisine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bana her zaman bir abi, bir baba, bir kardeş gibi oldular. Onları çok sevdiğimi herkesin bilmesini isterim. Bugüne kadar çalıştığım yöneticilerin hepsine, Adnan Polat'a, bu transfere izin veren Ünal Aysal'a, Ali Dürüst'e özellikle çok teşekkür ederim. Gerçekten çok büyük bir cesaret örneği gösterdiler. Çünkü benim için de, onlar için de çok önemliydi. Büyük bir naziklik yaptılar benim önümü açarak. Çünkü ben burada sadece Galatasaray'ın evladı olarak değil, bir Türk evladı olarak gidiyorum sizi temsil etmeye. İnşallah da orada çok çalışıp, sizi utandırmayacağım. Bugüne kadar ıynadığım takım arkadaşlarıma, kaptanlığımı yapan, kaptanlığını yaptığım bütün takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Çünkü iyi günlerimiz, kötü günlerimiz oldu, başarılı dönemlerimiz, başarısız dönemlerimiz oldu. Ama onlar da bilirler ki her zaman Galatasaray'ın başarısı için çalıştık. Her zaman bizim için asıl olan Galatasaray'dı. Galatasaray taraftarlarına da söylemek istediğim bir şeyler var. Ben de onlardan biriydim bu takımda oynamadan önce, şimdi Atletico Madrid'e gidiyorum ama şimdi onların yanına döndüm tekrar. Ben de Galatasaray taraftarıyım, onlar gibi kulübümü en iyi şekilde destekleyeceğim. Fatih hocaya bir parantez açmak istiyorum. Belki Fatih hocayla aramızda üzüntüler olmuştur. Babayla oğul arasında kırgınlık olmaz ama üzüntü olmuştur ayrılığımızdan dolayı. Ama o da Fiorentina'ya giderken ben bir Galatasaray taraftarıydım. Belki de en çok ağlayan üzülenlerden biriydim ama onun da bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etmesi için o zaman belki doğru zamandı. Gitti ve bizi çok büyük onurlara taşıdı. Fatih Terim'in Galatasaray'da yeri hiçbir zaman dolmadı. Bugün Arda gidiyor Galatasaray'dan, yerinin çok rahat dolabileceğini düşünüyorum. Çünkü Arda, Galatasaray için sadece bir futbolcu. Fatih Terim'in öyle olmadığını düşünüyorum. O yüzden beni en iyi anlayacak kişi kendisidir. Onu her zaman çok seviyorum. Dualarım her zaman en başta takımımla sonra hocamla birlikte" diye konuştu.

ARDA Ä°SPANYA'YA GÃœLEREK GÄ°TTÄ° / WEB TV

Haberin Devamı

"FATİH HOCA GELDİKTEN SONRA AVRUPA'YA GİDİP GİTMEME KARARIMI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM"

Sarı-kırmızılı takımdan, Atletico Madrid'e transferindeki sürece de değinen 24 yaşındaki futbolcu, "Aslında son anda bir şey değişmedi. Fatih hoca geldikten sonra Avrupa'ya gidip gitmeme kararımı düşünmeye başladım. Çünkü ben Avrupa'da futbol oynama kararımı geçen sene hatta bir önceki sene almıştım. Galatasaray söz konusu olunca her zaman fedakarlık yaptık. Galatasaray Kulübü de bizim için tabii ki fedakarlıklar yaptı. Bugüne kadar hayatımızdaki her şeyin sahibi önce Allah, sonra Galatasaray. Her şeyi Galatasaray'a borçluyuz. Yani Fatih hoca geldikten sonra bu kararımı tekrardan düşünmeye başladım. Gerçekten de Galatasaray'da futbol oynamaktan çok mutluydum ama sonra oturup düşündüm ve bu kararı aldım. Ailemle, kız arkadaşımla konuştum ve fikrimi böyle beyan ettim. Galatasaray yönetimi de sağolsun sayın Ünal Aysal, sayın Ali Dürüst ve Galatasaray'ın tüm yönetimi buna saygı duydular. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Benim için şöyle bir onur var ki ben, bana emek veren kulübüme çok yüksek bir bonservis bedeli bırakarak gidiyorum. Emeklerinin karşılığını verdiğimi düşünüyorum açıkçası" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ÜLKEME GERİ DÖNDÜĞÜMDE ÖNCELİK HER ZAMAN GALATASARAY'DA OLACAKTIR"

Sözleşmesinde özel bir madde olduğunun altını çizen milli futbolcu, "Sözleşmemize ben ve kulübümüz birlikte bir madde koydurduk. Ülkeme geri döndüğümde öncelik her zaman Galatasaray'da olacaktır. Daha önce de dediğim gibi asıl olan Galatasaray'dır. Bir maddi fark var. Ben Atletico Madrid'de Galatasaray'da kazanacağımdan daha az kazanacağım. Ama bu konu değildir. Ben daha önce de 4-5 milyon euroluk teklifler aldım. Benim kalbimdeki tek takım her zaman Galatasaray'dır. Burada para söz konusu değildir. Atletico Madrid'de daha çok savaşacak bir ortam bulacağıma inanıyorum. Onlar da beni çok istediler ve ben de isteyek, mutlu bir şekilde gidiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Arda Turan, Türkiye ile Estonya arasında oynanan müsabakada Emre Belözoğlu'nun ıslıklanmasını doğru bulmadığını belirterek, "Ben hiçbir zaman Galatasaray futbolcusu, kaptanının ıslıklanmasından yana değilim. Ben de artık bir Galatasaray taraftarıyım. Ben sakatlığımda da elimden geleni yapmaya çalıştım. Ama sonra taraftarımız da toparlandı ve destek verdi. Ben de artık bir Galatasaray taraftarıyım ve bunu yapmam. Emre Belözoğlu her zaman elinden geleni yapan biridir. Tabii ki bir kırgınlık olmuştur ezeli rakibe gitmiştir. Benim için çok özel biridir. Ben de alt yapıda onu örnek aldım. Galatasaray-Fenerbahçe maçında protesto edilebilir. Ama Milli Takım forması altında Türk Telekom Arena'da ıslıklanmamalıdır diye düşünüyorum. 1 ay sonra yeniden bir maç var ve Galatasaray taraftarı doğru olanı yapacaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"SABAH FLORYA'YA GİTTİM, SALYA SÜMÜK ÇIKTIM"

Bu sabah Fatih Terim'le vedalaşmak için Florya'ya gittiğini, ancak kendisine ulaşamadığını ifade ederek, "Ailemle dün gece sahurda vedalaştım. Dostlarım ve takım arkadaşlarımla da beraberdik. Ailem ve kız arkadaşım her zaman kararlarımın arkasında oldu. Fatih Terim hocamı aradım ulaşamadım. Tesise gittim yoktu. Olmazsa hocamla vedalaşmak için yeniden İstanbul'a gelirim. Sabah Florya'ya gittim. Salya sümük çıktım. Ancak toparladım" diye konuştu.

"BENİM KALBİMDEN GEÇEN KAPTAN SABRİ YA DA AYHAN ABİDİR"

Gönlünden geçen Galatasaray kaptanının Sabri ya da Ayhan olduğunu belirten milli futbolcu, "Kaptanlığı açıkçası çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Özel hayatını istediğin gibi yaşamak ve kupa kazanamamak başka konulardır. Benim döneminde hiçbir saygısızlık olmadı. Kimse kaptanından habersiz yöneticisine gitmemiştir. Benim kalbimden geçen kaptan Sabri ya da Ayhan abidir. Ama ben bunu bir taraftar olarak söylüyorum. Yoksa benim haddime değildir Galatasaray kaptanını seçmek. Ligde kim şampiyon olur, olmaz bilemiyorum ama bu ülkeden gittiğim için rahat rahat fikrimi söyleyebilirim. Kimse bence spor için hapis yatmamalıdır. Adalet, yargı bizim işimiz değil. Ama bence spor mahkemeleri kurulmalıdır. Ezeli rekabet önemlidir. Keşke herkes ligde olsa." dedi.

Sakatlığının önemsiz olduğunu belirten Arda, "Üst adelemde bir sertleşme oldu. Belki bir 5 gün dinlenirim. Önemli bir sakatlık yok" ifadelerini kullandı.

Sevdiklerini özleyeceğini dile getiren yıldız futbolcu, "En çok sevdiklerimi özleyeceğim. Ailem, kız arkadaşım, Galatasaray... Çok özleyeceğim. Bana bel altından vurulmadığı sürece, basınla da çok iyi ilişkilerim oldu. Basın içerisinden de arkadaşlarım var. Bunu biliyorsunuz. En sevdiğim an Sivas maçı en üzüldüğüm anlar Diyarbakır maçında ve Antalya havalimanında yaşananlardır" dedi.

24 yaşındaki futbolcu, yeni takımında giyeceği formanın numarasına İspanya gidince karar vereceğini ifade ederek, "Bundan sonra Atletico Madrid için sonuna kadar savaşacağım. Orada sizin hislerini yansıtmaya çalışacağım. Bugüne kadar Galatasaray formasını nasıl ıslattıysam, Atletico formasını da öyle ıslatıcam. Önemli olan forma şansını yakalamamız. Formamız orada belli olacak. Açıkçası forma numarası düşünmedim. Ben 14 ve 66'dan yanayım. Orada karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

"FUTBOLA VEDA ETMEK İSTEDİĞİM FORMA GALATASARAY FORMASIDIR"

Milli futbolcu, futbola Galatasaray forması altında veda etmek istediğinin altını çizerek, "Belki Tugay abi gibi Nihat abi gibi ben de Atletico Madrid'de sembol bir oyuncu olurum. Ben eksiklerimi biliyorum. Daha çok futbola konsantre olacağım. Duygusal biriyim ve futbola daha yakın olabileceğim. Daha az yıpranacağımı biliyorum. Bunları yapacak yetenekteyim. Herkesin dualarını bekliyorum ve ben de çok fazla çalışmalıyım. Futbola veda etmek istediğim forma Galatasaray formasıdır. - Türk pasaportuyla imza atmış olmak çok zor oldu. Daha önce de bu şekilde düşünüyordum. Euro 2008'de Avrupa'da neler yaptık! Ama o zaman hangimiz yurt dışına transfer oldu?" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, Selçuk İnan'ın kendisine esprili şekilde sitem ettiğini dile getirerek, "Ben Selçuk'un Galatasaray'a gelmesini ben olduğum için değil sadece, Fatih Terim olduğu için, kendi kariyeri için çok istemiştim. Esprili bir şekilde sitem etti. O benim kardeşimdir" diye konuştu.

Bir fizyoterapist eşliğinde İspanya'ya gitmek istedini belirten başarılı futbolcu, "Kulübümle konuşarak bir fizyoterapist ile yanımda gitmek istiyorum. Bir de İspanyolca öğrenebileceğim ve yanımda bana arkadaşlık yapabilecek birisi var. O da uygun olursa o da yanımda olsun istiyorum. Böyle bir planlama içerisindeyim. Bana teklif getirdi Galatasaray. Ama konu para değildi. Galatasaray ile aramızda kesinlikle para konusu olmaz" şeklinde konuştu.

Arda Turan, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in, Avrupa'da oynama kararını desteklediğini sözlerine ekledi.

ARDA MADRÄ°D'E Ä°NDÄ°

Galatasaray'dan İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'ne transfer olan Arda Turan, Madrid'e geldi.

Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Madrid Barajas Havaalanı'na gelen Arda'ya menajeri Ahmet Bulut eşlik etti. Milli futbolcuyu havalimanında Atletico Madrid Kulübü yönetileri karşıladı. Havalimanında yöneticilerle bir süre konuşan Arda Turan, daha sonra kendisini karşılamaya gelen basın mensuplarının karşısına çıktı. Türk futbolcu, basının yoğun ilgisi altında İspanyol kulübün kendisine tahsis ettiği araçla havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele gitti.

Arda Turan yarın sabah sağlık kontrolünden geçecek ve salı günü de Vicente Calderon Stadı'nda taraftarın karşısına çıkarak 4 yıllık imza atacak.

ARDA 3 HAFTA SAHALARDAN UZAK KALACAK

İŞTE ARDA'YI GALATASARAY'DAN KOPARTAN NEDEN ŞARKI

TERÄ°M: EN Ä°YÄ° OYUNCUMUZU SATMAYALIM

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N BECKHAM'I

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!