Araç muayene eziyeti

GÖLBAŞI Muayene İstasyonu’ndan, önce vergi borcumun olduğu söylenerek elimde bir tomar vergi makbuzu ile vergi dairesine gönderildim. Neyse ki dosyalama sistemlerinde bir hata varmış ve vergi borcum aslında yokmuş.

İkinci kez Muayene İstasyonu’na "artık herşey tamam" diyerek adımımı atmıştım ki internet sisteminin çöktüğü haberi ile sarsıldım. Tam bir kargaşa ortamı vardı içeride... Kavga edenler, bağıranlar, çağıranlar... İnsanların araçlarının çoğunun muayene tarihi geçmek üzereydi

ve bunun cezası gerçekten büyüktü. O anda farkettim ki kağıda hükmedemeyen teknolojiye asla

hükmedemez.

Eskiden insanlar devlete işleri düştüklerinde bir oradan bir buraya koşmak zorunda kalırlardı. Şimdi ise herşey özelleşti, ama kafa yine aynı kafa. İşin komik yanı bu muayene sistemini kuran iş adamları bir şeyi unutuyorlardı:

Ankara’daki toplu taşıma sisteminin yetersizliği insanları bu araçlara yönlendiren asıl nedendi. Bu yüzden Ankara’daki muayene istasyonlarında süren kargaşanın sona ermesi mümkün değildi. Zira insanların evlerine dönebilecek ne bir otobüsü, ne de başka bir şeyi vardı, özel araçları dışında ve bu ekonomik krizde yüklü bir para cezası ödemek insanların isteyeceği son şeydi.

Bulut AKIŞIK

Çankaya cezası yine başladı

VEDAT Dalokay Caddesi 5. sokak, Melih Gökçek’in Ankara’sında Çankaya’lı olmanın bedelini ödüyor. Öncelikle kanalizasyon yapılıp sonradan asfalt dökülmesi gereken yol için, seçimlerden çok önce, belediyeye gittiğimizde Gökçek zihniyetinin memurları: "Gidin kime oy verdiyseniz onlardan isteyin" demiştir. İşte seçim süresince ’işimiz hizmet’ diyenlerin ilçesinde durum: Ayakkabılarımız mahvoluyor, bir kömüre bu zihniyetleri başımıza getirenlere diyecek kelimeler yetersiz kalıyor... Biz yine de Çankayalı olmaktan gurur duyuyoruz. K.K.

Biliyor musunuz

1983-1993 yılları arasında Türk Dil Kurumu başkanlığı yapan, hayatı boyunca da Kurumun sözlük çalışmalarında yer alan ve Türkçenin köken bilgisi (etimoloji) sözlüğünü hazırlayan Türk sözlükçülüğünün, Türk ansiklopediciliğinin, Türklük bilgisinin önemli ismi Prof.Dr. Hasan Eren’in doğumunun 90., ölümünün 2. yıl dönümünde bugün 16.00’da Türk Dil Kurumu’nda anılacağını... GAZİ Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ’Arayış Konferansları’nda bugün ’Eğitim Finansmanında Yeni Bir Model’ adlı konferansın konuğu Kılıç Kaya...(Resim İş Bölümü Konferans Salonu 14.00)

Günün sözü

"Tarihin hiçbir döneminde bilim ve sanatı dışlayan bir toplumun uygarlık yönünden yüceldiği görülmemiştir. Sadece kaba güç ve yok etme üstünlüğüne dayanan yönetimler kalıcı olamazlar, uygarlık kanıtı eserler bırakamazlar. Unutulmamalı ki: Toplumlarda bilim ve sanat ya özgür olarak vardır ya da yoktur."

(Prof.Dr. Abidin Kumbasar)
Yazarın Tüm Yazıları