Appiah'a AB yasağı

Güncelleme Tarihi:

Appiaha AB yasağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2008 00:00

1 milyon Euro borcu olan Stephen Appiah’ı İtalya’da icracılar arıyor. Evine yapılan baskında el konulacak bir şey bulunamadı. Ganalı oyuncu Schengen ülkelerine giderse gözaltına alınabilecek.

FENERBAHÇE’de sakatlığı nedeniyle sezonu kapayan Stephen Appiah’ın İtalya’da başı derde girdi. Ganalı futbolcuyu alacaklıları icra yolu ile arıyor. Yaklaşık 1 milyon Euro borcu olan ünlü oyuncunun iki menajeri ve avukatı alacaklarını tahsil etmek için mahkemeye başvurdular.

Gözaltı yolu

Mahkeme Stephen Appiah’ın eski menajerleri Dario Canovi ve Santiago Morazzo dışında avukatı Mattia Grassani’nin suç duyurularını işleme sokarak icra yolunu açtı. Buna göre borçlarını ödemeyen Appiah, İtalya veya AB’ye bağlı Schengen vizesi uygulayan ülkelerde göz altına alınabilecek. İtalya’da artık para kazanmadığından el konulacak banka hesapları olmadığı için mahkeme Appiah’ın ailesinin Torino’da oturduğu eve icracıları gönderdi. Ancak Ganalı yıldızın eşi ve çocuklarının oturduğu evde el konulacak bir mal bulamadı. Bu yüzden icra işlemleri henüz uygulanamadı.

Borcunu ödeyecek

Avukat Mattia Grassani 27 Kasım’da Milano’da oynanan İnter-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Appiah’ı San Siro Stadı’nda icracıların aradığını ve kıl payı kaçırdıklarını itiraf ederek "Eninde sonunda Appiah bizlere olan borçlarını ödeyecek. Adaletin elinden kurtulamayacak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!