Antalya'ya tam not

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya tam not
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kurash Şampiyonasının organizasyonu konukları büyüledi

Yabancı gözlemciler 2'inci Kurash Dünya Şampiyonası'na evsahipliği yapan Antalya'ya övgüler yağdırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'a onur plaketi verildi.

ULUSLARARASI Kurash Federasyonu, 2'inci Kurash Dünya Şampiyonası'na evsahipliği yapan Antalya'ya tam not verdi. Üç gün devam eden şampiyonaya 31 ülkeden 100'den fazla sporcu mücadele etti. Şampiyonaya katılan ülkelerin temsilcileri Organizasyon Komitesi Başkanlığı'nı üstlenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'a da onur plaketi verdiler. Özbekistanlılar da Kumbul'a milli giysileri olan bir kaftan ile kılıç hediye ettiler.

Uluslararası Kurash Federasyonu (İKA) Başkanı Kamil Yusupov, ‘‘Şampiyonanın birincisini geçen yıl Özbekistan'da yapmıştık. İkincisini ise dünyanın en güzel kenti Antalya'da yaptık. Birliğimize bağlı federasyonların bütün temsilcileri bu mükemmel organizasyona tam not verdi. Ayrıca takım halinde Dünya Şampiyonu olan Türkiye, kurash sporunun anavatanı Özbekistan'ı bile geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı’’ diye konuştu.

Üç gün devam eden şampiyonada ay yıldızlı sporcularımız takım halinde birincilik kürsüsüne çıkarken, kurash sporunun anavatanı olan Özbekistan ikinci, Türkmenistan üçüncü, Bulgaristan da dördüncülük elde etti. Geçen yılın artı 90 kilodaki Dünya Şampiyonu sporcumuz Selim Tataroğlu, bu yıl da birinciliği kimseye kaptırmadı. Bayan sporcularımızdan İlknur Kobaş da, 63 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Bektaş Demirel de 73 kiloda üçüncülük elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!