Antalyaspor'da Sedat Peker yeniden başkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporda Sedat Peker yeniden başkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 16:34

Antalyaspor Kulübü başkanlığına yeniden Sedat Peker seçildi.

Antalyaspor Olağan Genel Kurulu, Hasan Subaşı Tesisleri'nde yapıldı. Antalyaspor Onursal Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı genel kurulda, Divan Başkanlığını Antalyaspor eski başkanlarından Dündar Uluğbay yaptı.

Genel kurulun açılışında konuşan Başkan Sedat Peker, “Antalyaspor geçen yıl Turkcell Süper Ligi'ne çıktıysa, bu yıl da aynı şekilde çıkacaktır. Kimseye gönül koymadık. Tekrar süper lige çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

Antalyaspor Onursal Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalyaspor'un geçen yıl Turkcell Süper Lig'de bazı maçlarda haksızlığa uğradığını, ancak onuruyla mücadele ettiğini söyledi. Kimseye kırgın olmadıklarını belirten Türel, şunları kaydetti:

“Geçen yıl bazı maçlarda haksızlığa uğramış olabiliriz ama birçoğunuz, bizim bu haksızlıklar karşısında rakiplerimizin başvurmuş olduğu yöntemlere başvurmadığımızı biliyorlar. Belki de bu konuda eleştirilmiş dahi olabiliriz ama futbolu bir spor, bir centilmenlik vesilesi olarak görmediğimiz takdirde, gelecekte futbolumuzda, bindiğimiz dalı kesmekten öteye gidemeyiz.

Antalyaspor küme düştükten sonra bazı federasyon yetkililerimiz bizi arayarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kendilerine çok net olarak fikirlerimizi ilettik. Antalyaspor küme düşmüştür ama Antalyaspor onuruyla ligde mücadele etmiştir. Onuruyla da küme düşmüştür. Kümede kalmak için hiçbir onursuzluğun içerisinde yer almamıştır. Onun için gönlümüz ferah. Biz onurumuzla düştüğümüz lige tekrar çıkacağız.”

Antalyaspor'un son yıllarda içinde bulunduğu mali sıkıntıların iki yıldır yapılan çalışmalarla büyük oranda giderildiğini de anlatan Türel, takımın geçen yıl 15 milyon YTL olan vergi borcunun, yönetimin yaptığı istikrarlı çalışmalar sonucu 2009 yılına kadar taksitlendirildiğini ve borcun 6.7 milyon YTL'sinin ödendiğini söyledi. Türel, “Antalyaspor'un borçlarının yapılandırılması, benim için şampiyonluktan da önemlidir. Yaklaşık 15 milyon YTL borçtan, 6.7 milyon YTL'lik bölümü son bir yıllık dönemde ödenmiş. 1 milyon 174 bin YTL'lik sigorta borçlarımızın da 594 bin YTL'sini yönetimimiz ödedi. Bu borçlar ödenirken, futbolun gereklilikleri eksik bırakılmadı” diye konuştu.

STADYUM PROJESİ

Meltem semtinde yapımı düşünülen 30 bin kapasiteli stadyumdan da bahseden Türel, bu projeyi, Antalyaspor'un kurtuluş projesi olarak nitelendirdi. Türel, şöyle devam etti:

“Antalyaspor'un önünde artık geleceğini kurtaracak bir proje var. Bu da 30 bin kişilik stadyum projesidir. Bu konu kamuoyunda çok tartışıldı. Bu tesisleri tamamlayabilirsek, Antalyaspor'un geleceği kurtulmuş olacak. Hani hep soruyoruz (Antalyaspor'un sabit gelir kaynağı nasıl olur?) diye... İşte dünyanın en iddialı projelerinden biri, burasıdır. Sadece stadyum yapmıyoruz, etrafında bir yaşam alanı olan, 24 saat yaşanılan bir cazibe merkezi yaratmaya çalışıyoruz. İşte gelecekte bu stadın kullanımının Antalyaspor'a devredilmesiyle, takımın, Antalya'nın en önemli cazibe merkezlerine sahibi olarak yoluna devam etmesini sağlamış olacağız. İşte o zaman Antalyaspor'a olan borcumuzu ödemiş olacağız. Bizim hedefimiz Antalyaspor'un sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olmasını sağlamaktır.”

AZERİ İŞADAMI YÖNETİMDE

Konuşmaların ardından açık oylamayla, Sedat Peker'in tek listesi tekrar yönetime seçildi. Seçimin ardından gazetecilere dağıtılan yönetim listesinde, Azerbaycanlı ünlü işadamı Sarkan Ismailov'un da yer aldığı dikkati çekti. Genel kurula İngiltere'de el yapımı imal edilen ve yaklaşık 1 milyon YTL değerindeki “Bentley” marka otomobiliyle gelen Ismailov, seçimin ardından yapılan özel oturumda, kulübün sosyal asbaşkanı seçildi.

Antalyaspor'un yeni yönetim kurulunda, Sedat Peker, Esat Göyük, Abdurrahman Yılmaz, Mustafa Sak, Ziya Erbaş, Sarkan Ismailov, Fatih Uludere, Murathan Günal, İbrahim Yıldırım, Efe Kırmızıoğlu, Gökhan Kumsal, Şefik Öz, Murat Süğlün, Mehmet Akıncıoğlu ve Bahadır Yantaç yer aldı. Sabri Ünver, Ramazan Feten ve Bülent Altınbaş ise denetim kuruluna girdi.

Öte yandan Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, 2007-2008 yılı futbol sezonuna ilişkin kombine bilet satışının başladığı bildirildi. 462 adet kombine koltuğun tanesi 500 YTL'den satışa çıktığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!