Antalya'da tekvando heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada tekvando heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 18:29

Dilek Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası, 60 ilden, bin 150 sporcunun katılımıyla Antalya'da başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Dilek Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada yaptığı açıklamada, şampiyonaya 60 ilden bin 150 sporcu katıldığını kaydetti.

Erçin, “Bu müsabakalar 14-17 Haziran tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın bir nevi seçmesi niteliğini taşımaktadır” dedi.

Şampiyonada birinci olan ve yetenekli bazı sporcuların katılımıyla, şampiyonanın ardından gerçekleştirilecek seçmelerle milli takımın oluşturulacağını ifade eden Erçin, bundan dolayı sporcuların bu şampiyonada iyi bir performans sergileyeceklerine inandığını söyledi.

Tekvandonun Türkiye'de gün geçtikçe yaygınlaştığını dile getiren Erçin, “Bunun nedeni de milli takımı kim hakkediyorsa bu ülkeyi onun temsil etmesi. O yüzden de bütün sporcularımız milli takıma girecek gibi hazırlanıyor” diye konuştu.

Türkiye'de tekvandocu potansiyelinin yüksek olduğunu ve federasyon olarak Türk tekvandosunun geleceğini parlak gördüklerini belirten Erçin, “İnşallah 2012 Londra Olimpiyatları'nda da tekvando olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, madalyalarla döneceğimizi umut ediyoruz” dedi. Açılış töreni yarın yapılacak şampiyona, 29 Nisan Pazar günü sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!