Annesi Amerikalı babası Türk

Manolya Onur, iki aydır Can Bozok ile flört ediyor. Bozok, Türkiye’ye yeni gelmiş bir genç.

Annesi Amerikalı, babası Türk olan Bozok, ıstanbul’daki Amerikan menşeli bir ilaç firmasında yönetici olarak çalışıyor. Haydarabad Nizamı Bereket Jah’tan geçtiğimiz yıllarda boşanan ve bu boşanmanın ardından kızı Yasemin’le birlikte 5 milyon dolar tazminat almaya hak kazanan Manolya Onur, önümüzdeki hafta ısviçre’de okuyan kızının 18’inci yaşına girmesi nedeniyle Ortaköy’deki Blackk’te dostlarına davet verecek. Manolya Hanım, sevgilisi Can Bozok’la kızını bu davette tanıştırmayı planlıyor.

Kızıyla gurur duyuyor
Tuğba Peksayar’ın geçtiğimiz yıl arkadaşı Işıl Sarraf’la birlikte kurduğu “Hediyeniz Var” adlı organizasyon şirketinin yıldızı bir anda parladı. ıhtiyaca yönelik hediye seçenekleri ve çözümler üreten, özel günler için organizasyon ve süslemeler yapan bu şirketin gördüğü ilgiden çok memnun olan Tuğba Peksayar, işine olduğu kadar özel hayatına da özen gösteren bir isim. Gecelerde genellikle arkadaşlarıyla görüntülenen Tuğba Hanım, yardım davetleri ve vakıf gecelerine ise annesi Gülbin Simitçioğlu ile katılıyor. Kızının kendi ayakları üzerinde durmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Gülbin Hanım, “Kızımın iş hayatında kısa sürede yakaladığı başarıdan haklı olarak gurur duyuyorum” diyor.

Afrika’ya iç çamaşırı yardımı
Geçtiğimiz hafta Afrika’daki fakir aileler için iç çamaşırı kampanyası başlatan ıstanbul Rotaract Kulübü, bugün ve yarın 12.00-20.00 saatleri arasında Akmerkez MacroCenter önünde stant açarak çamaşır bağışlarını alacak. Toplanacak çamaşırları Afrika’daki fakir ailelerin çocuklarına gönderecek olan kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Birçok Afrika ülkesinde iç çamaşırı maalesef bir lüks. ınsanların iç çamaşırlarına ihtiyaçları var. Kullanılmış iç çamaşırları giyiyorlar ama bu hijyenik değil. Kulüp olarak, ‘Afrika’daki çocuklara nasıl daha sağlıklı bir hayat sağlayabiliriz?’ diye düşündük. Yardımsever halkımızın desteğiyle yeni iç çamaşırları bağışlayarak, Afrika’daki çocukların yaşam kalitesini artırabiliriz” denildi. Yetkililer, bağışların ıngiltere’deki Rotaract Kulübü aracılığıyla Afrika’ya gönderileceğini de belirtti.

Yılın ilk yemeği Topaz’da
Dünya gurmelerinden oluşan 600 yıllık Fransız derneği Chaine des Rotisseurs üyeleri, 2009 yılının ilk yemeği için Topaz Restaurant’ı tercih etti. Topaz’ın sahiplerinden Kaya Demirer’in de üyeleri arasında bulunduğu dernek, bu özel yemekte Sarafin Fume Blanc ve Sarafin Shiraz şarapları ile karşılandı. Davet için oluşturulan özel mönüde, ‘kaz ciğeri ve Mango Chutney’, ‘Tuzda dinlendirilmiş dana etli ve trüf aromalı risotto’, ana yemek olarak ‘fırınlanmış sübye mürekkebi ile pane edilmiş Çanakkale olta levreği’ vardı. Kokteylde sunulan ‘hamsi kılçığı’ ile ‘mabuklu çıtır karides’ gurmelerden tam not aldı. Ana yemeğe eşlik eden Seresin Leah Pinot Noir 2007 şarabı ise geceye adeta damgasını vurdu. Yemek davetine derneğin Türkiye genel müdürü Mohammed Hamam da katıldı.

Dostlara yemek
Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na MHP’den aday olan Cennet Süzer, önceki gece Süzer Plaza’nın alt katındaki Bice Restaurant’da yakın dostlarına yemek daveti verdi. Sosyetenin tanınmış isimlerinden Begüm şen ve Dilek Hanif’in de katıldığı davete Cennet Hanım, kızı Enci Velidedeoğlu ve oğlu Evren Teker ile birlikte ev sahipliği yaptı.

Sökmenler’in başarılı
yüzleri eğlencede
Gaye Sökmen Ajans’a bağlı çalışan oyuncu, şarkıcı ve mankenler, Gaye-Sait Sökmen çiftinin Cuba Bar’da düzenlediği partide bir araya geldi. Altı müzisyen ve iki Latin dansçıdan oluşan Mariachi Band’in şovuyla renkelenen geceye katılanlar arasında Arzum Onan, Sinem Güven, Azra Akın, Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ, Tamer Yılmaz, Yalın, Irmak Ünal, Özgü Namal, Demet-ıbrahim Kutluay, Begüm Kütük, Erdil Yaşaroğlu, Bozok Gören, Kıvanç Kasabalı, Sedef Avcı, Gökhan Uyan, Tuğba Ekinci ve Kaan Urgancıoğlu da vardı. gibi ünlülerin olduğu isimler davette eğlenenler arasındaydı.

Güleryüz’e saygı gecesi
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, Mehmet Güleryüz Gecesi ile devam ediyor. 50’nci sanat yılını ve 71’inci yaşını kutlayan usta için hazırlanan etkinlik, 23 şubat’ta Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde saat 20.00’de başlayacak. Faruk şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği gecede, Türk resim sanatında kendi ekolünü yaratmanın yanı sıra oyunculuk, dekor ve kostüm tasarımcılığı, eğitmenlik ve galericilik de yapan Mehmet Güleryüz’ün çok yönlülüğü vurgulanacak. Alaattin Aksoy, Ali Sirmen, Arif Aşçı, Ayşegül Sönmezay, Komet, Levent Çalıkoğlu, Müge Gürman, Özkan Uğur, Rabia Çapa, Tunca Yönder, Umur Bugay, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Wendy M.K. Shaw ve Zeynep Tanbay, konuk olarak katılacakları toplantıya Güleryüz’ün resimden tiyatroya, dostluğundan hayatının köşe taşlarına uzanan sohbetleriyle renk katacaklar. Güleryüz de gecede renkli hatıralarını seyircilerle paylaşacak.
Yazarın Tüm Yazıları