Anneler ve diğer kadınların etkisi var

Bugün Ay Yengeç burcunda ve öğleden sonra Satürn ile kavuşum konumuna giriyor. Satürn’ün gerçekleştirmek için zorlayan etkisi aynı zamanda büyük bir basınç ve baskı yaratır.

Bilinçaltını sembolize eden Ay, yöneticisi olduğu Yengeç burcunda ve kuvvetli bir konumda. Bu durum içsel seyahatler yapmaya neden olabileceği gibi bilincin derinlerinden yükselen isteklerin ve duyguların baskı altına alınacağını da işaret ediyor. Bugün anneniz ve hayatınızı etkileyen kadınlarla ilgili derin duygular içine girerken sert ve baskılayıcı taraflarını da keşfedebilirsiniz.

Zorlukların içindeki bilgi (3)

Karşılaşılan zorluklar kişinin kendisini anlaması ve keşfetmesi için meydana geldiğini ve içsel dürtülerle çeşitli nedenlere bağlı davranışlar ortaya konulduğunu anlatmıştım. Bu nedenlerden üçüncüsü ise, anlamak. Aslında diğer iki nedenin içinde de en önemli etken anlamak. Fakat kişinin tüm hayatını gözden geçirmesi, o güne kadar yani kendisini zorlayan olayların açığa çıktığı güne kadar neler yaptığını, nasıl bir hayat yaşadığını anlamak için illa ki, zorlanması gerekiyor.

İnsan, kendine bir düzen ve belirli bir hayat kurmak için uğraşıyor, didiniyor ve yeteneklerini sergiliyor, sonunda istediği belirgin düzeni sağlıyor. Sonra bütün işleri rutin biçimde fazla düşünmeden yapmaya başlıyor. Çünkü artık kendisine göre hayat ve yapılması gereken her şey belirgindir ve kendisini zorlayacağı yeni sorumluluklar almaktan kaçınır hale gelir. Artık seçimleri özgür isteğine bağlıdır. İnsan özgürleştikçe rahatlığa olan düşkünlüğü artar. Sadece neler yapılması gerektiğinin sohbetlerini yapar. Fakat kendisi harekete geçmekten kaçınır. Çünkü girişimde bulunmak, atılım yapmak yeni bir sorumluluk demektir ve rahatının kaçacağını işaret eder.

Bunun sonucunda hayat tekdüze olur ve gelişim durur. Halbuki yaşayan insanın kendisini daima geliştirme ihtiyacı vardır. Gelişimin durması demek, ölüm demektir.

Akıl yürüterek rahatlığını bozmak istemeyen kişinin içsel dürtüleri bu rahatı bozmak ve yeni sorumluluklar için mevcut düzeni değiştirici olayları yaratmak için harekete geçer. Kişi farkında olmadan içinden yükselen dürtüleri susturur, baskı altına alır fakat bilincin derinlerinden yükselen ihtiyaçları davranışlarını yönetmeye başlar.

İşte zorlayıcı bir durumla karşılaşıldığı zaman kişi nerede hata yaptığını bulmak için hayatını incelemeye ve anlamaya çalışır. Tabii yaşadığı olayların etkisinden kurtulup kendisine acımaktan vazgeçtiği zaman. Ve işte o zaman içindeki anlayış uyanır ve bilecek hale gelir.

KİTAP

Yaşam çiçeğinin unutulmuş sırrı

Meleklerden bilgi aldığını ve bunları insanlığa aktardığını söyleyen ‘Drunvalo Melchizedek’ son derece ilginç iddialarda bulunuyor. Fakat sözlerinin içinde anlatılanlar, son on beş yıldır çeşitli kişilerin söylediklerinden pek farklı değil. İnsanların yüksek bir bilinç düzeyinden üçüncü boyuta düştüklerini ve bu sırada kendilerini unuttuklarını iddia ediyor ve şimdi bu insanın kendisini tekrar hatırlama zamanı geldi, diyor. İddialarını kuvvetlendirmek için arkeloji, antropoloji ve fizik bilgilerle destekliyor. OWO Yayınlarından çıkan kitap incelemeye değer.
Yazarın Tüm Yazıları