Ankaraspor-Beşiktaş maçından notlar

Güncelleme Tarihi:

Ankaraspor-Beşiktaş maçından notlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 18:47

Turkcell Süper Lig'in 5. haftasının açılış maçında, sahasında Beşiktaş ile karşılaşan Ankaraspor'da, yeni transferler 11 kişilik kadroda yer buldu.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transfer döneminin son gününde Galatasaray'dan 1 yıllığına kiralanan futbolcular Necati Ateş, Emre Aşık ve Orhan Ak'a ilk 11'de görev verdi. Kocaman, yeni transfer kaleci Senecky'e de Beşiktaş karşısında forma şansı tanırken, Slovak file bekçisi, ligdeki ilk resmi maçına çıktı. Mavi-beyazlı takımın Fenerbahçe'den kiraladığı Brezilyalı futbolcu De Souza ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sakatlığı süren Gökhan Zan dışında yedek kaleciler Murat ve Atilla ile Mehmet Sedef, Aydın ve Batuhan, başkent deplasmanına getirilmedi. FC Zürih ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının son anlarında oyuna girmek istemeyen ve bu nedenle kadro dışı kalan, ancak daha sonra affedilen Mert Nobre'yi, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yedek soyundurdu.

Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı takımın 2 hafta önce sahasında Kayserispor ile yaptığı maçtaki kadroya göre, ilk 11'de 3 farklı isme yer verdi. Genç teknik adam, Cisse'nin yanısıra yeni transferler Senegalli Lamine Diatta ve Arjantinli Higuain'i Ankaraspor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Siyah-beyazlı takımda Diatta, Turkcell Süper Lig'deki ilk resmi maçına çıktı.

Bu arada geçen sezon sonunda siyah-beyazlı takıma transfer olan kaleci Hakan Arıkan, eski takımına karşı ilk kez forma giydi.

OLYMPIQUE MARSİLYA YAKIN TAKİPTE

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda, 18 Eylül Salı günü sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Fransa'nın Olympique Marsilya takımının yetkilileri de siyah-beyazlı takımı yakın takibe aldı.

Fransız ekibin temsilcileri, karşılaşmayı numaralı tribünden izlediler.

TARAFTARLAR

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından 5. haftanın açılış maçında, son sırada bulunan Ankaraspor ile 2. sıradaki Beşiktaş arasındaki mücadeleye Beşiktaşlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamıyla doldururken, maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Başkentli futbolseverler ise Beşiktaş karşısında zorlu bir sınava çıkan takımlarına beklenen desteği vermedi. Ankaraspor, Yenikent ASAŞ Stadı'nda ilk kez büyük bir takımı ağırlarken, mavi-beyazlı taraftarların bulunduğu tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!