Ankara'nın Brezilyalı yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın Brezilyalı yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 11:16

Brezilyalı genç yıldız Frederici, Brezilya 18 Yaş Altı Milli Takımı'nın kampına çağrıldı.

Ankara DSİ Spor Kulübü'nün Türkiye'de yetişen ve basketbolu Ankara'da öğrenen Brezilyalı genç yıldızı Iago Frederici, Brezilya 18 Yaş Altı Milli Takımı'nın kampına çağrıldı.

Annesinin bir Türk vatandaşı ile evlenerek Ankara'ya yerleÅŸmesi üzerine 7 yaşındayken Türkiye'ye gelen Frederici, 2007 yılında Çankaya Ãœniversitesi Kulübü'nün küçükler takımında basketbola baÅŸlamasının ardından, basketbolunu hızlı bir ÅŸekilde geliÅŸtirdi. Â

2010-2011 sezonunda Çankaya Üniversitesi'nde oynarken, aynı zamanda eğitim gördüğü Arı Koleji takımında oynamaya başlayan Frederici'nin başarısında büyük pay sahibi olduğu lise takımı bu sezon da önce Ankara birincisi, ardından bölge finalleri birincisi ve Türkiye üçüncüsü oldu.

2011-2012 sezonunda Çankaya Üniversitesi'nden Ankara DSİ Spor genç takımına transfer olan Frederici'nin oynadığı Arı Koleji lise takımı Ankara birincisi oldu.

Brezilya basketbol yetkilileri tarafından yakından izlenen Iago Frederici, Türkiye finallerine katılmadan birkaç hafta önce, Brezilya Basketbol Federasyonu tarafından 18 Yaş Altı Milli Takım kampına çağrıldı. Şu an Brezilya'daki kampta bulunan DSİ Sporlu oyuncu bu kamp bitiminde 12 kişilik kadroya girmesi halinde, 16-20 Haziran 2012 tarihlerinde Brezilya Genç Milli Takımı ile 18 Yaş Altı Amerika Kupasına katılacak.

Amerika Kupasına katılacak 8 takımdan (Brezilya, ABD, Arjantin, Kanada, Porto Riko, Uruguay, Meksika ve Virgin Adaları) başarılı olan 4 takım gelecek yıl yapılacak olan Dünya Kupası'na iştirak edecek.

10 Ekim 1995'te Brezilya'nın Sao Paulo kentinde doğan, 1 metre 92 santimetre boyundaki Brezilya uyruklu genç yıldız, 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda oynuyor.

Brezilyalı takım arkadaşlarının "Iago Turco" adını taktığı Iago Frederici, Brezilya'dan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brezilya Milli Takım kampına çağrılmasının kendisini çok sevindirdiği ve gururlandırdığını belirterek, "Memleketimden uzun süredir uzaktaydım. Şimdi onlarla bu kadar iç içe olmam harika" dedi.

Kampta farklı teknikler ve oyunlar öğrenme şansı bulduğunu, Türkiye'deki basketbol antrenman ve oyunlarından biraz daha farklı çalıştıklarını söyleyen Frederici, "Kampta şu an çok önemli oyuncular var, onlarla basketbol konusunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Gerçi şu an kamptaki 26 kişi arasında, yaş olarak en küçük iki kişiden biriyim ama performansımı gün geçtikçe artırdığımı düşünüyorum" diye konuştu.

"Kampta bana takılan Iago Turco (Türk Iago) lakabı beni özellikle mutlu etti, ne de olsa 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum" ifadesini kullanan genç basketbolcu, toplantılarda 26 kişilik kadrodan sadece 12 oyuncunun Amerika Kupası'na gideceği ve iyi oyuncuların gelecek yıl yapılacak Dünya Kupası için tekrar biraraya geleceklerini söylemelerinin kendilerini daha da hırslandırdığını kaydetti.

Genç Brezilyalı, "İlk onikiye kalamasam bile, burada kendime ve basketboluma çok şey kattığıma inanıyorum. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası kadrosuna dahil olmak için sürekli çalışarak kendimi geliştirmek istiyorum. Amacım daha üst liglerde kendime yer bulabilmek ve profesyonelce basketbol hayatımı sürdürmek" diye konuştu.

Üvey oğlunun başarısında önemli pay sahibi olan Metin Cömertoğlu da, eşi Mara Cömertoğlu ile Iago'nun basketbolu ve sporu sevmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, basketbolu Ankara'da öğrenen Iago'nun Brezilya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılmasından gurur duyduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!