Yöresel kültürler Çukurova’da buluşuyor

1dk okuma

ADANA’nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Dernek ve Vakıf Şöleni, 3 Haziran’da başlıyor. Etkinlikte, dernek ve vakıf çatısı altındaki hemşehri dernekleri, yöresel kültürlerini tanıtacak.

Haberin Devamı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hemşehri kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, kültürlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Yöresel Dernek ve Vakıf Şöleni düzenlendiklerini söyledi. Çukurova İlçesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Doğal Park 1’de (Ercan Çetin Parkı) düzenlenecek şölene tüm Adanalıları davet eden Çetin, şöyle konuştu:

"Adana’da faaliyet gösteren 30 hemşehri kuruluşumuz, kendi yörelerinin kültürlerini sergileyecekler. Ayrıca, halkımızın diğer kültürleri de tanıma fırsatı bulacakları şölenimiz, halkımızın da birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı koyacak. Edirne’den Kars’a Sinop’tan Adana’ya tüm yörelerden temsilcilerin katılacağı şölen, toplumumuza da birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemini yansıtacak."

Üç gün devam edecek etkinlikte, çeşitli yörelere özgü halk oyunları ve danslar sergilenecek. Ayrıca, her yörenin kendine has yemek ve ürünleri, açılan stantlarda tanıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası: