Tebrikler

Güncelleme Tarihi:

Tebrikler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Galatasaray'ı tüm birimleri ile tebrik ediyorum. Fatih Terim'i de yere göğe sığdıramıyorum. Futbolcularına gelince, analarının ak sütü gibi yeni şampiyonlukları ‘‘helal olsun’’ diyorum. Fatih Terim'in başarılarını küçümseyenlere şimdi soruyurum, ŞAMPİYON KİM? Terim'e ‘‘şehir kırosu’’, ‘‘maganda’’ diyenler, Fatih ile birlikte aynanın karşısına geçsinler baksınlar bakalım, kimin façası daha derli toplu. Herneyse, Cimbom'a tebriklerden sonra dönelim bizim Fener'in bahçesine.

Sakın ola ki bakmayın, kör sanırsınız kendinizi. Sonra bir toparlanır, bakmaya çalıştığınızda, Fener'i sönmüş, her yeri karanlık bir mekan görürsünüz. İçinde yaşayanları görmek istediğinizde, kötümser, üzgün, her bir Fenerli'nin karaları bağlamış durumda olduğunu anlarsınız. Bu görüntülerin mimarları SİNİR tiplemesine uygun oldular. Onların çoğunu Monşer Bariç ile birlikte hiç göremiyorum. Giydikleri formaya yakıştıramıyorum. Ne güçleri var, ne de futbolculukları. Sokak arasından toplama topçular ordusu sanki. Küstahlık ve ukalalalıkları da almış yürümüş, nereye gideceği belli değil. Sersem zekanın titrek ayaklarıyla sinir görüntülerinin sahipleri oldular. Hiç mi hiç seyir zevki vermediler. Kendilerini ulaşılmaz dev aynasında gördüler. Ama gerçekleri göremediler. Çünkü herbiri birbirinden cüceydiler. Ulaşılmaz olan asla onlar değil. Ulaşılmaz olan benim secdeye varacak olan Fenerbahçe formamdır.

Şimdi lig bitti, zaten batık olan Fener takımı nasıl derlenir toparlanır bilemem. Bir sezon daha bekleyeceğiz. Ama bu Kemalettin'le, Saffet'le, Boliç'le, daha isimlerini telafuz etmek istemediğim futbolcularla beklentinin içine girmek asla istemeyiz. Çünkü yazık oluyor Fener formasına. Yazık oluyor tribündeki seyirciye. Daha büyük yazık oluyor, Fenerbahçe'nin boşa giden milyarlarına. İşte böyle dostlar, bu Fener aslında yazılmaz ama ne yapalım görev bu. Biz de görevimizi yapmaya çalıştık. Bilmem anlatabildim mi?

NOT: Şampiyon olmamış büyük futbolculara kahır mektupları yazarken, genç Fenerbahçeliler'in de şampiyonluklarını kutluyor, alınlarından öpüyorum.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!