Fırat Aydınus Yazarın Tüm Yazıları

Hem yenme arzusu hem yenilmeme korkusu içindeki iki takımın maçı

2dk okuma

Trabzonspor’da gerilim müziği çalmaya başladı, Galatasaray ise oyun olarak taraftarın bamteline basmak üzere.

Haberin Devamı

Kopenhag’a elenmeleri ve Antalyaspor karşısındaki farklı yenilgi, Trabzonspor’da gerilim müziğini çaldırmaya başlamıştı. G.Saray ise sonuç olarak yenilmedi ama oyun olarak taraftarın bamteline basmak üzere. Yenilerin kredisinden eksiltebileceği, bir şeyler götürebileceği bir maçtı. Hatta mağlubiyet durumunda hocalarının da sorgulanmaya başlayacağı maçtı. Trabzonspor’da en güvenilir isim Uğurcan’ın olmaması önemli eksikti.

SEFEROViC iÇiN SABIR TÜKENiYOR

G.Saray daha baskılı başladı. Seferovic ilk dakikalarda daha istekli gözüktü ancak onun için sabırlar gitgide tükenmekte. Trabzonspor’da Siopis ve Dorukhan ilk kez yan yana oynadı. Birlikte oynamama alışkanlıklarının olmaması handikap yarattı. Mertens bu boşlukları iyi değerlendirdi ancak klasına yakışmayacak bir gol kaçırdı. Trabzon’da Bardhi, G.Saray’da Mertens ilk 45’in göze çarpan isimlerdi. Yunus’un içeri girip Boey’un çizgiyi kullanmasından dolayı arkalarında bıraktığı alanları Trezeguet iyi kullandı. Trabzon kanatlardan böylece iki fırsat buldu. Akan oyunda ise Trabzon’un ortaları G.Saray savunmasında sorun teşkil etti.

KEREM YiNE YOKLARI OYNADI

Haberin Devamı

Takımların bir an önce sonuca gitme isteği takımların telaşlı oyununa neden oldu. Kerem Aktürkoğlu ile Yunus Akgün’ün daha içeri girerek oynatılması, Van Anholt ile Boey’un çizgiyi kullanması adına daha etkili oldu fakat Kerem yine yokları oynadı. G.Saray geriden oyun kurarken bu görevi Muslera yapmalı. Çünkü savunmadaki dörtlüden çok daha iyi ayağını kullanıyor. İkinci yarıda özellikle Mertens fizik olarak düşüş yaşadı, tam anlamıyla hazır olmadığı gözüktü.

MERTENS SAVUNMADA DA iYiYDi

Yalnız dikkat çekici nokta, futbolseverlerin hücum oyuncusu olarak bildiği Mertens, bu maçta savunma yanıyla da çok takdiri hak etti. Ancak maçın geneli için Mertens adına handikap geniş alanda oynanan oyunun çabuk yorulmasına neden olması. İlk yarıda orta saha mücadelesi yoktu denilebilir, topu kapanın 3.bölgeye çok kolay geçiş yaptığı bir devre izledik. Ayrıca basit pas hataları çok oldu. Takımların oyun anlayışlarının benzerliği göze çarparken kanat hücumları ön plandaydı. Kalite yüksek değildi belki ama arzulu oyuncu grubu fazlaydı. Trabzonspor’da Trezeguet gibi Djaniny kanada açılmadığı için Cornelius rakip savunma arasında kayboldu.

OKAN HOCA CAMI ERKEN KIRDI

Haberin Devamı

Trabzonspor’un ikinci yarıdaki değişikliklikleri farklılık yaratacağı beklenirken G.Saray yine baskılı başladı. İlk yarının bir kopyasını izledik desek yanlış olmaz. Bu kez Okan Hoca camı erken kırdı ve Gomis’i 65’te oyuna aldı. Orta saha mücadelesine dönen oyunda G.Saray adına Emre Akbaba ve Emre Kılınç hamlesi de Gomis ile birlikte olabilir miydi sorusu akıllardaydı. Gomis o dakikalarda oyuna girmeye pek alışık değildi belki ama sarı kırmızılılar adına gol heyecanı yaratan pozisyonlarda onun ismi vardı.

KALECi FABRiKASI TRABZON 

Haberin Devamı

Zaman zaman zevkli bir maçtı. Hem yenme arzusu, yenilmeme korkusu içinde oynayan iki takım seyrettik. 83’te yaptığı değişikliklerle Abdullah Avcı beraberliğe razı olduğunu gösterdi, yenilmemek ön plana geçti. Bu maçta Muhammed Taha, Trabzonspor’un kaleci fabrikası olduğunu kanıtladı. Şampiyonluk kupası sahibi iki teknik adamın maçında gol beklentisi değerlerinde sarı kırmızılılar 1.08’e 0.50 üstündü. Daha net pozisyonlara sahiptiler.

ALi PALABIYIK ÇOK ZOR MAÇTAN ALNININ AKIYLA ÇIKMAYI BiLDi

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) risk aldı ve duaları kabul oldu. Yapay zeka; ne verirsen eline, o gelir seninle. 2015’ten bu yana FIFA hakemi olan Ali Palabıyık, geçen sene 7 maç yönetti. 8 Mart darbesini yaşadı.

“MHK bu maç öncesinde ne kadar mental destekte bulundu?” sorusunun cevabı çok önemli.

Haberin Devamı

Ali Palabıyık 2-3 sene önce bu maça atansa belki sıkıntı olmazdı ama bu yaşananlardan sonra onun için de çok zordu bu maça çıkmak.

STRESi YÜZÜNDEN OKUNUYORDU 

Rahat başlamış imajı verse de stresi okunabiliyordu. İlk 15 dakikadan sonra ölü toprağını üzerinden attı.

Ufak tefek sonuca tesir etmeyen hataları olsa da Ali Palabıyık için çok başarılı maç yönetti diyebilirim. Kartları genelde doğruydu.

Yunus Akgün’e ikinci sarı kart gerekmezdi. Ceza sahası içerisinde sarı kırmızılıların penaltı beklediği 61.50’deki Larsen pozisyonunda ve 86.45’te Boey’un eline gelen topta devam kararları doğruydu.