Sanal gerçekliğin değiştireceği sektörler

1dk okuma

Müşteri teknolojisinin tekrarlayan adımlardan çok büyük bir sıçrama olması nadirdir. Sanal gerçeklik bu sıçrayışı gösterir. Oculus Rift ve HTC Vive'ın piyasaya sürülmesinden sonra, Sony'nin Play Station VR'si ile lüks sanal gerçeklik oluştu. Daha düşük fiyatlı Samsung Gear VR ve Google cardboard'un takip ettiği bu süreçle 2016 teknolojinin ana akıma gittiği bir yıl oldu. Bu sadece oyun ve eğlencenin dönüşüm için havada kalması demek değildi.

Haberin Devamı

İşte birkaç ilginç -potansiyel olarak kazançlı- sanal gerçekliğin harekete geçtiği örnek;

1. Canlı davetler

Pek çok sanal gerçeklik içeriğinin önceden kaydedilmesiyle spor müsabakaları ve eğlence yayınları da bu furyayı takip ediyor. Bir sonraki sanal gerçeklik Golden State Warrior NBA ve Daytona 500 açılışında geçen sonbaharda denendi. Universal ve iHeartRadio elbirliğiyle canlı konserler düzenlemek için ortaklaşa çalışıyorlar.

2. Gayrimenkul

Tescilli kamera ve aplikasyonuyla Silikon Vadisi tabanlı Matterport, Redfill, Beverly Hills ve Atman Brothers gibi şirketlere interaktif 3D modelleme, satın almacılara açık ev deneyimleri sağlama konularında yardım etti. Oteller ayrıca sanal oda turları düzenleme konusunda Matterport'tan yardım aldı.

3. Moda

Yeni Zelanda menşeli 8i, izleycilerin ekran içerisinde hareket etmesini sağlayan hacimsel sanal gerçeklik çalışamlarının öncüsü oldu. Bu uygulama, insanları görmeyi sağlayan -ne giydiklerini gösteren- özellikler içeriyordu. Şirket partnerlik görüşmelerine henüz başlamasa da pek çok moda markasıyla bu teknoloji konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

4. Tıp

Haberin Devamı

İngiliz menşeli Medical Realities, Virtual Surgeon adında, yeni doktorların operasyonları cerrahların gözünden deneyimlemlerini sağlayan bir uygulama geliştirdi. VR Health Net, hemşireler ve diğer tıp profesyonelleri için hastalarda belirli prosedürleri izlemeyi kolaylaştıran bir modul geliştirdi.

5. Askeriye

Askeri sözleşmeci CAE'ye göre askeri güç için simülasyon ve eğitim setleri hazırlamak büyük bir iş- yaklaşık olarak 9.3 milyon dolar değerinde bütçe gerektiriyor. İngiliz Plextex, savaş alanı doktorları için sanal gerçeklik eğitim programları geliştirirken Koreli Doodam Rift için paraşütçü eğitimleri hazırlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: