Sıralar, amfiler, kampüsler dar geldiyse yola çıkma zamanı!

1dk okuma

Şöyle telaşsız, plansız, gelişine gidilecek bir tatile mi ihtiyacınız var? Biliyoruz ki büyük çoğunluğunuzun altında arabası yok. Ama yine büyük çoğunluğunuz da arkadaşlarınızla birlikte tatil hayalleri kuruyorsunuz. Bu hayaller de illa ki bir yerinde ulaşım maliyetine takılıp kalıyor. Kampüs’te hayaller bir kıymığa takılıp kalmasın, umutlar sararıp solmasın diye Hürriyet Kampüs olarak her zamanki gibi yanı başınızdayız. Bu yazı fena halde kurnazlık içerir, ona göre! Buradaki tüyoları kullanarak Road Trip tatili masrafınızı en az yüzde 30-40 civarında düşürmeniz mümkün. Şimdi hazırsanız masrafı az sefası bol bir arabalı tatil nasıl yapılır konuşalım.

Haberin Devamı

YAKIT FİYATLARI UÇSA DA KAMPÜSLÜ BİR YOLUNU BULUR!

Arabayı seçerken birçoğunuz yakıt konusunda cimri araçları seçmekten yana. Haklı da. Bu açıdan çoğu kez benzinli araç seçenekleri göz ardı edilir. Zaten bizim gibi üniversite öğrencilerinin karşılayabileceği araçların sınıfı alt sınıf dizel veya LPG’li seçenekler oluyor. Burada size verebileceğimiz tavsiye elbette benzinli seçmemeniz. Hem daha çok yakar hem de benzin pahalı. Ha arkadaşınızdan bulup da yola çıktığınız araç benzinli olsa bile günlük kat edilen yola oranla kiralama maliyeti düşünülürse çok daha ucuza gelecektir. O zaman benzinli seçenek denenebilir. Kararınız dizel veya LPG oluyorsa çekinmeden gördüğünüz en ucuz fiyatlı benzinciye girebilirsiniz. Normalde kendi arabanızla gezerken kaliteli yakıt alma hassasiyeti güderken bu kiralık araçta gayet hoyrat davranabilirsiniz. Kırsal motorin koydurmuşluğumuz bile vardır rahat olun. Bir de 100’ü geçmezseniz şehirlerarası yolda, yakıt bitmiyor valla, diye arabanın içinde göbek atarken bulabilirsiniz kendinizi.

SEFİL ZİYAFETİN TADI BAŞKA OLUR!

Haberin Devamı

Açlık zor! Ama Road Trip biraz da sefalet içerirse güzel öyle değil mi? Zaten günlük hayatta da bolca tükettiğiniz abur cuburlar arka koltuktaki yerini alır ama size şahane bir tavsiye, kütük gibi bir salam, külçe gibi bir kaşar (ucuzdan kaçınmanıza gereke yok, nasıl olsa mesele ziyafet değil gezip görmek) bir de yanına iki buçuk litrelik içeceği dayadınız mı işlem tamam. Hem bu tasarruf tedbiri sayesinde kendinizi ödüllendirecek o şehrin seçilmiş yemeğiyle yapılacak şahane tek öğün de unutulmaz tatlar bırakacak, olduğundan da lezzetli gelecektir damağınıza.

BU ÇOCUKLAR NEREYE YATACAK?

Aslında size tavsiyemiz en fazla dört, hatta mümkünse üç kişi yola çıkmanız. Birincisi arka koltuk öyle sanıldığı gibi üç kişilik olmuyor uzun yolculuklarda. Oturanın koltukla temas eden yüzeyi genleşip büyüyor, inanın. E durum böyle olunca da üç kişilik koltuk iniyor bir buçuğa. İki çift halinde ya da çok samimi arkadaşlar ile gidiliyorsa sıkıntı olmuyor ama diğer durumlar biraz sıkıntılı. Bu sayı meselesi uyku açısından da mühim. Zira seyahat grubunun ortak kararı ile bir gece çok eğlenceli bir mekanda gezmek için rahat uyku feda edilebilir. İşte bu anlarda da arabada uyumak kurtarıcı oluyor. Kış/sonbahar aylarında çıkılan bir tatilde nöbetçi belirleyip, arabanın belli periyotlarla çalıştırılıp içerinin ısıtılması sağlanırsa hiç de fena olmayan bir gece geçirmek mümkün olabilir. Eğer çok çıtkırıldım bir ekipseniz esnafa danışarak en ucuz pansiyonda konaklamaktan çekinmeyin. Yemek yediğiniz yerde grubunuzun şeytan tüylü elemanı garson ya da mekan sahibi ile abiciğim/kardeşim muhabbetine girerek bu işi kıvırabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: