Her şey nasıl başladı? Küçük yaşta müzik eğitimine başladığınızı biliyoruz. Bu yolculuğun başlangıç hikayesini bir kez okuyucularımız için anlatır mısınız?
On bir yaşında Ankara Devlet Konservatuarı’nda okumaya başladım. Viyola bölümünü kazandım. Daha sonrasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda çalmaya devam ettim. Aynı zamanda Ankara’da birçok mekânda sahne almaya başlayınca “Elveda” şarkımı çıkartmak için 2004 yılında ilk albümümü çıkarttım ve bu zamana kadar başarılı projelerle çalışmalarım devam etti.
Peki klasik müzik eğitimi almış, üstelik de 99 gibi bir puanla mezun olmuş bir müzisyen nasıl oldu da sonra popüler müziğe kırdı dümeni?
Birdenbire olmadı aslında. 1996 yılından itibaren Ankara'da kafelerde sonra gece kulüplerinde sahne aldım, ta ki 2005 de ilk albümüm “Elveda” çıkıncaya kadar. Dedim ya hayat. Çalıştığım kulüplerde şarkılarım özellikle “Elveda” büyük alkış ve istek alıyordu. Ben de içimden gelen sese kulak verdim. Şarkı söylemek hep en büyük tutkum oldu.
Şu an bulunduğunuz yerden oraya bakınca keşke akademik kariyerime devam etseydim gibi bir düşünce geçiyor mu zaman zaman içinizden?
Yok hiç öyle düşünmedim. İlk albümümden itibaren hep çok sevilen başarılı işlere imza attım. Bir başarısızlık ya da yenilmişlik hissi duymadığımdan keşkelerim de hiç olmadı.
Üniversite yıllarınızda çalışıp okuduğunuzu görüyoruz. Nasıldı o yıllar? Müzik geçmişiniz ile ilgili eğitiminizde size katkıları nelerdir?
Müzik geçmişim eğitimim konusunda mütevazı olamayacağım. Çok değerli müzisyen arkadaşlarım meslektaşlarım var elbet ama ben kendimden başka bir senfoni orkestrasıyla konser verip (şarkıcı olarak) o konserinde de çıkıp bir konçerto çalan bir şarkıcı görmedim mesela. Hatta dünyada da pek rastlamadım.
Sosyal medya çağımızın en önemli mecrası olma yolunda ilerliyor. Her şey dijitalleşiyor. Bu anlamda sizin sosyal medya ve etkileri hakkında fikirleriniz neler?
Sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde doğru buluyorum. Artık herkesin akıllı telefonları var ve tüm bilgilere internet üzerinden ulaşabiliyoruz. Bu yüzden sosyal medyayı da aktif ve doğru bir şekilde kullanmaya çalışıyorum.
Peki müziğin dijitalleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir tarafta nefis ses veren taş plaklı, yaylıların, üflemeli çalgıların elle lezzetli, bir şekilde çalındığı yıllar diğer tarafta günümüz. Dijitalleşme müziğinizi ve genel olarak müzik üretimini nasıl etkiliyor sizce?
Eskisi gibi tabii ki albüm heyecanı vs. kalmadı maalesef. Elbette, albümün bizlerde ayı bir heyecanı var, hatta önümüzdeki yıl albüm çıkartmayı planlıyorum ama tabii bir de çabuk tüketim çağında olduğumuz için üç ayda bir single çıkartmak durumunda kalıyoruz. Bu hem iyi hem de kötü ama zamana ayak uydurmak durumundayız sanırım☺
Sporla ne kadar ilgili olduğunuzu biliyoruz. Instagram paylaşımlarınızdan da düzenli olarak spor/fitness yaptığınızı görüyoruz. Spor yapmak neden önemli ve size katkıları neler?
Üç yıl önce bana çok zor gelirdi. Spor salonlarına yazılıp gitmezdim. Fakat baktım ki hem sağlığıma hem de hayat düzenimi etkiliyor, ben de Tufan Hoca ile birebir çalışmaya başlayarak bir hedef koydum ve bu bende yaşam tarzına döndü. Artık spor yapmadığım zaman kendimi kötü hissediyorum. Bana iyi geliyor. Bence herkesin hayatında haftada en az üç gün buna vakit ayırması gerekiyor. Hayat koşturmacasının içinde olumsuz ve negatif enerjinizi spor vesilesiyle atabilirsiniz. Tavsiye ederim ☺
2012'deki son albümünüzün ardından single'lar çıkardığınızı görüyoruz. Bunun özel bir sebebi var mı ve yeni albüm çalışmalarınız var mı?
Yukarıda da belirttiğim gibi artık her şey çok hızlı bir şekilde tüketiliyor ve bu durumda bu çağa ayak uydurarak biz de dört-beş ayda bir single çıkartıyoruz. Tabii ki albümün heyecanı ayrı. Önümüzdeki yıl benden beklenen albümü sevenlerimle buluşturmayı planlıyoruz.
Bir müzisyenle evli olmak hayatı sizin için kolaylaştıran bir şey mi yoksa zor tarafları da oluyor mu?
Hiç zorluğu olmuyor, aksine çok faydasını görüyorum. Eşim hem çok anlayışlı hem de destekleyici her konuda. Hiç kolay olmasa gerek ünlü bir şarkıcının eşi olmak, ama sağ olsun Nida'm hiç hissettirmiyor bana. Ee tabii ben de onu üzecek, rencide edecek, rahatsız edecek hal ve tavırlardan uzak duruyorum. Gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür.
Üniversitelilerden, gençlerden de müziğe ciddi bir talep var. Sizin bu yola yeni çıkan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?
Sabırlı ve çalışkan olmaları gerekli. Bu çok büyük bir pasta ve bu pastadan yararlanmak için iyi bir şarkı, iyi bir ekip, doğru ve emin adımlarla bu yolda ilerleyebilirler.
Hayatınızda vazgeçmeyeceğiniz şeyler nelerdir?
Nida, Ediz, ailem ve müzik.
Yeni projeler, konserler, müjdeler var mı?
Yeni projelerimizin içerisindeyiz. Yaptığımız her işte bir önceki çalışmanın üzerine koyarak dinleyicilere güzel bir çalışma yapmak için ekibimizle sürekli çalışıyoruz. Yakında yeni bir single gelecek daha sonrasında da planlamalarımızda değişiklik olmaz ise albüm. Konserlerimiz devam etmekte. Sosyal medyadan bizi takip edip sahnelerimizden haberdar olabilirler. Teşekkürler. Sevgiler.
Röportaj: Erkmen Özbıçakçı