Bu sene 6000’e yakın başvuru alan ve bu başvurular içerisinde 250’sinin kabul edildiği İTÜ Çekirdek’te, Big Bang sahnesinde Genel Kategori ve Otomotiv Kategorilerinde proje geliştiren yarışmacılara yer verilecek. Bu iki farklı kategoriden seçilecek 20 aday Big Bang 2016 sahnesinde kendi projelerini hayata geçirmek için yarışacak.
Geçtiğimiz 4 yılda ülke genelinde 1.600 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’in bu seneki final etabı Big Bang’e çıkacak 20 yarışmacı, toplam 3 milyon TL’lik ödülden pay almaya çalışacak.
İTÜ Çekirdek bu yıl, melek yatırımcıları, melek yatırım ağlarını ve risk sermayesi şirketlerini Big Bang 2016 Girişimcilik Yarışması’nda girişimcilere yatırım yapmak üzere desteğe çağırarak, yatırımcı sayısını da artırdı. Big Bang sahnesinde ayrıca bu sene ilk kez olarak yatırımcılar, Big Bang sahnesine çıkarak sürpriz yatırımlarda bulunacak ve girişimcileri destekleyecek.
Big Bang süreci
Başvuru sayısının her yıl katlanarak arttığı İTÜ Çekirdek’te başvurular sonrasında binlerce aday bir ön etap elemesinden geçerek, Ön Kuluçka adı verilen sürece kabul ediliyor.
Projelerin teknolojik ve inovatif niteliği, ticarileşebilme potansiyeli, ekibin niteliklerinin yanı sıra projenin ulusal veya tercihen uluslararası pazarda ölçeklenebilirliğinin göz önüne alındığı İTÜ Çekirdek’te girişimciler, bir yandan projelerini hayata geçirmeye çalışırken, hızlandırma sürecinde de profesyonellerden ve akademisyenlerden temel işletme ve girişimcilik eğitimleri alıyor. Başarılı ekipler İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ne dahil edilerek 1 yıl boyunca ücretsiz olarak Kuluçka Merkezi’nin sunduğu tüm olanaklardan da yararlanabiliyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye http://bigbang.itucekirdek.com