Finansal Kurumlar Birliği, genç finansçıları geleceğe hazırlama ve onları finans sektörüne kazandırmak amacıyla öncüsü olduğu eğitim işbirliklerine devam ediyor. Bu amaçla Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) işbirliği ile başlatılan ve dört yıldır devam eden ‘Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık’ sertifika programı yeni mezunlarını verdi.
Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinde çalışan genç profesyoneller Marmara Üniversitesi’nin Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu öğretim üyeleri ve bu sektörlerde çalışan gönüllü profesyonellerden ders alarak eğitimlerini tamamladılar. Yoğun mesleki eğitim sonrasında öğrencilere sertifikaları BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Özgür Çatıkkaş ve Marmara Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Mehmet Ersoy tarafından verildi.
Üç sektörün katılımcıları ile gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin; “Biz üç sektörün çatı birliği olarak üyelerimize daima en kaliteli hizmeti vermek için çalışıyoruz. Eğitim işletmemiz tarafından finansal okuryazarlığa ve ülkemize değerli bir katkı sağlandığını düşünüyorum. Bu güne kadar düzenlenen eğitimlerde 62 meslektaşımızı sertifika sahibi yaptık. Finansal Kurumlar Birliği olarak 6361 sayılı kanundan dolayı eğitimsel faaliyetler düzenleme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Eğitimlerimizdeki temel amaç ülkemize kaliteli, meslek ilkelerini bilen insanlar kazandırmak. Ayrıca ülkemizin sürdürülebilir gelişimine bu tarz eğitimlerle katkı sunduğumuzu da belirtmek isterim. Bu bağlamda sertifika sahibi gençlerimizi kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
‘Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık’ sertifika programında konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: “Başkanlığım döneminde üçüncü defa ‘Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık’ sertifika töreninde bulunmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm meslek grupları için geçerli olan işin bir teorik bir de pratik tarafı vardır. Pratikle teoriyi birleştirdiğimiz andan itibaren başarı şansımızı en üst seviyeye taşırız. Üniversitede eğitim gören gençlerimizin teorinin yanında pratiği de alması açısından bu tarz eğitimlerin devam etmesi çok önemlidir. Finansal Kurumlar Birliği reel sektör için sağladığı bu eğitimlerle pratik açığımızı kapatarak finansal okuryazarlığa büyük bir katkı sağlıyor” dedi.
Bilginin fazlası olmaz diyen BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bilgiye ne kadar açsanız, hem toplumumuza hem de ülkemize fayda sağlamış olursunuz. Gelişen Türkiye ile birlikte geçmişte az olan üniversite sayıları bugün artmış durumda, birçok ilimizde üniversite mevcut. Bu bakımdan öğrenci arkadaşlarımın tek olan sertifika sayılarını daha da yukarı taşıması gerektiğine inanıyorum. Sadece Türkiye’yi bilmek yetmiyor finans sektörünün gelişimi açısından yurtdışını da bilmemiz gerekiyor. Çünkü bizim sektörümüz artık yurtdışı ile rekabet ediyor, standartlarımızı da onlarla kıyaslıyoruz ve onlarla aynı dili konuşur düzeye geliyoruz. Ülke olarak da çalışacağız ve kişisel gelişimimizi de sürekli olarak geliştireceğiz” dedi.
Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise; “Marmara Üniversitesi olarak finans sektörüne nitelikli insan yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sektörde yer alan birçok meslektaşımızın yolunun geçtiği bir kuruluşuz. Marmara Üniversitesi, Sultan Hamid’in vizyonuyla kurulan bir okuldur ve Cumhuriyet döneminde de sürekli gelişim kat ederek Türkiye’de ekonomi, finans ve ticaret alanında nitelikli uzmanlar yetiştirmiştir. Üniversite olarak yaşam boyu öğrenme politikamız çerçevesinde özel sektör ile işbirliği içinde eğitimler vererek bu eğitimleri belgelendirmeye devam edeceğiz. ‘Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık’ eğitimine katılıp tamamlayan tüm genç profesyonelleri kutluyorum ” şeklinde konuştu.