Hayatını hurdacılık yaparak kazanan, üniversite okuma hayalini 72 yaşında gerçekleştiren Şevki Kılıç, Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneğinin organizasyonuyla çocuklarla bir araya geliyor.
Kılıç, liseyi dışardan bitirdiğini, 1983'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü, 2010'da Karabük Üniversitesi tarih bölümünü, 2015'te ise Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri bölümünü kazandığını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremediğini dile getirdi.
Hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini, 4. kez sınava girerek, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi olduğunu anlatan Kılıç, bu yıl üniversite eğitimine başladığını söyledi.
Okumanın yaşı olmadığını vurgulayan Kılıç, "Ben maddi açıdan hayatta çok beklentim olmadı, maddiyat umrumda değil ama eğitime, okumaya hiç doyamadım. Buradaki akranlarına göre imkanlar göz önüne alındığında geride gibi duran çocukların azimleriyle öne geçebileceklerine inanıyorum." dedi.
Yaşam boyunca kendini en çok maddi imkansızlar nedeniyle kitap alamamanın üzdüğünü dile getiren Kılıç, tarih bölümünden mezun olmanın en büyük hedefi olduğunu dile getirdi. Kılıç, yaşamını idame ettirmek için hurdacılığa da devem ettiğini kaydetti.
Çocuklara geç de olsa örnek olmaktan duyduğu mutluluk ve gururu da dile getiren Kılıç, onların gözlerindeki pırıltının kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi
"Yaşayan bir hazine"
Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Çetin Örs ise belediyeyle yürüttükleri "Deniz Yıldızı" projesi kapsamında maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına İngilizce, bilgisayar, satranç ve matematik kursu verdiklerini, kariyer günleri düzenleyerek, rol model kişileri konuk ettiklerini anlattı.
Şevki Kılıç'ın imkansızlıklara ve yaşına rağmen sönmeyen bir eğitim aşkı bulunduğuna işaret eden Örs, bu yönüyle çoçuklara büyük motivasyon sağlayacağını düşündüklerini bildirdi.
Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinden Mert Akman, Kılıç'ın yaşayan bir hazine olduğunu; Alperen Örs de Kılıç'dan okumanın yaşının olmadığını öğrendiğini kaydetti.
KAYNAK: memurlar.net