Mey/Diageo Türkiye tarafından, sektörün eğitimli eleman açığını kapatmak amacıyla kurulan IWSA, alkollü içecek sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarıları için öncü kuruluş olmayı amaçlıyor. IWSA, Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefliyor.
Sektör çalışanlarına ücretsiz olarak vereceği eğitimlerle kalifiye eleman ihtiyacına da çözüm getirecek olan IWSA, bünyesinde yer alan mutfak ve restoran uygulama alanı ile bütünsel bir yeme-içme eğitimine destek oluyor.
Sektör çalışanları program ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ndan faydalanabilecek.
Uluslararası platformda ‘sommelier’ olmak isteyen adaylar için de geliştirilmiş M.E.B. Sertifikalı kurs programı sunacak olan IWSA’da ayrıca hem fermente ve distile içecekler hem de gastronomi konularıyla amatör olarak ilgilenenlere yönelik pek çok atölye çalışması yer alacak. Bilgi için: www.iwsa.com.tr