‘Koç’un girişimcileri

1dk okuma

Koç Üniversitesi çatısı altında yer alan KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi, demo day (sunum günü) etkinliği gerçekleştirdi. Start-up’ların sunum yaptığı etkinliğe önemli isimler de katıldı.

Haberin Devamı

KOÇ Üniversitesi çatısı altında yer alan KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi’nin demo day (sunum günü) etkinliğinde girişimler sunumlarını yaptılar. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç’un da girişimcilerin sunumunu izlediği etkinlikte Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut arasında bir sohbet gerçekleştirildi. Bu oturumdan sonra ise KWORKS’ün 3’üncü dönem mezunlarından 5 start-up sunumlarını yaptılar. İşte o start-up’lar...

E-ticarete etkin yönetim
Melih Karcı ve Engin Şatana tarafından kurulan Dopigo, kişilerin veya şirketlerin çok kanallı e-ticaret operasyonlarını etkin yönetmesini sağlayan bir yazılım çözümü. İnternetten satış yapan tüm firmaları hedefleyen Dopigo, temel olarak 30 bin civarındaki e-ticaret satıcısını ve tedarikçisini hedefliyor. Farklı e-ticaret çözümleriyle entegre olabilen Dopigo’nun ürün listeleme, sipariş takibi, stok yönetimi ve faturalandırma gibi özellikleri bulunuyor. 2 hafta önce beta sürümden çıkan girişimin şimdilik 3 tane müşterisi bulunuyor.

Yazılımcı istihdamına destek
Şirketlerin yazılımcı istihdam sürecindeki mülakatları hızlandırmasını sağlayan bir değerlendirme servisi sunan Codela, Ebru Türün ve Murat Sütunç tarafından kuruldu. Türkiye’de 350 bin, dünya genelindeyse 20 milyon yazılım geliştirici olduğunu anlatan Codela kurucuları, yazılım geliştiricilerle daha kolay ve hızlı mülakat yapmak isteyen şirketleri hedefliyor. 10 mülakata kadar ücretsiz olarak kullanılabilen Codela, aynı zamanda bir de soru bankasına sahip. Bugüne kadar bine yakın mülakata aracılık eden girişim, LOGO ve Doğuş Holding başta olmak üzere çok sayıda büyük şirkete hizmete vermeyi başarmış.

Haberin Devamı

Ruh haline göre mekan bulunuyor
Nerdeİçek, Uğurcan Sevindik ve Cem Narmanlı tarafından kuruldu. Girişim, lokasyon ve moda göre mekan arayan kullanıcılara öneriler sunuyor. Kullanıcılarına lokasyon, içki türü ve ruh hallerini sorarak onlara mekan önerisi yapan Nerdeİçek, Türkiye’de 5 bin tane alkollü içki satan mekan olduğunun altını çiziyor ve bunların bin 200 tanesini listeliyor. Aylık 700 bin civarında ziyaretçisi olan girişimin gelir modeli ise mekan öne çıkarma, 360 derece keşif çözümü, rezervasyon ve sponsorlu içerik üzerine kurulu.

Canlı yayından satış
Taglist, ürün satışı yapan kullanıcıların canlı yayınlar üzerinden satış gerçekleştirebildiği sosyal bir alışveriş platformu. Ağırlıklı olarak fenomenlerle çalışan girişim, bugüne kadar 50 bin kişilik bir müşteriye ulaşmayı başardı. Letgo veya ModaCruz gibi ikinci el satış platformlarıyla sektörde yer alan Taglist, kapalı beta aşamasında yer alıyor. Taglist’in gelecek
planları arasındaysa açık arttırma ve satış yapılacak ürün sektörlerini arttırmak var.

Haberin Devamı

Satış sonrası servisi dijitalleştiriyor
ServIsSoft, Anıl Başaran, Eren Asığlı ve Ömer Erdoğan tarafından 2015 yılında kuruldu. Satış sonrası servis hizmetleri veren şirketlerin süreçlerini takip edebileceği bir yazılım platformu sunan ServisSoft, hizmet olarak yazılım (SaaS) modelinde 4 farklı seçenek sunuyor. Türkiye’de satış sonrası hizmetler pazarının 1 milyar TL olduğunu anlatan girişimin kurucuları, şu anda 15 müşteriye hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası: