Cem Yılmaz'a gülerken staj imkanı

1dk okuma

Cem Yılmaz yine sahnede. Ancak, mekan bu kez biraz farklı.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Cem Yılmaz, her zamanki gibi konuşmasına bir espriyle başlıyor: Yahşi Batı filminde bir sahne gereği profesyonel güreşçilerle yağlı güreş yaptıklarını anlatan Yılmaz, bu sırada bir güreşçi kendi elini sıktığında, “Onun hakkında ‘İşte tam bir CEO’ diye düşünmüştüm” esprisini patlatıyor. Cem Yılmaz’ın esprisine ilham veren konuşma ise Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç’ten geliyor. Etkinliğin başında sahneye çıkan Domaniç, iş görüşmelerinde bir kişinin odaya nasıl girdiğine, elini nasıl sıktığına çok dikkat ettiğini anlatıyor.

50 ÖĞRENCİYE staj
Cem Yılmaz ve Seda Domaniç'i öğrencilerle buluşturan ‘Bugün Günlerden Yarın’ platformu, Doğuş Grubu tarafından 2014'den beri her yıl farklı üniversitelerde düzenleniyor. Platform bu yıl da 8 üniversitede öğrencilerle buluşuyor. Etkinliğin, yaklaşık 400 kişinin takip ettiği Koç Üniversitesi ayağının ardından konuştuğumuz Doğuş Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Esmen Mete, platform ile ilgili olarak, “Öğrencileri ilham alabilecekleri kişilerle bir araya getirerek onlara mentorluk desteği ve staj imkânı sağlandı. Platform, bir kariyer etkinliğinden çok sosyal sorumluluk projesi olarak planlanmıştı. Bu yıl ise projeyi yeniden yapılandırarak hedeflerimizi büyüttük. Bu kapsamda, Doğuş Holding İnsan Kaynakları olarak gerçekleştirdiğimiz sekiz üniversite ziyareti sonucunda bu yıl yaklaşık 50 potansiyel öğrenciye Doğuş Grubu’nun yer aldığı sektörlerde staj imkânı sağlamayı hedefliyoruz” diyor.

İKİ AŞAMA VAR
“Bugün Günlerden Yarın” platformunun iki aşamadan oluştuğunu anlatan Mete, “Kariyer Buluşmaları dediğimiz ilk aşamada öğrenciler, kariyer tavsiyeleri alırken, Doğuş Grubu’nun faaliyet gösterdiği sektörler ve iş alanları hakkında bilgi alma imkânına sahip oluyorlar. İkinci aşama ise grubun farklı sektörlerde yer alan şirketlerinde staj fırsatı sunan ‘Yetenek Kampı’ yer alıyor. Yetenek Kampı için iletişimde olduğumuz öğrenciler belirli aşamaların ardından değerlendirme merkezi uygulamasına davet ediliyor. Buradan olumlu sonuç alan öğrenciler ise Yetenek Kampı’na davet edilerek staj için seçmelere katılıyor” diye konuşuyor.

“İstemeye istemeye yapıyorum”
Cem Yılmaz, etkinlikteki soru cevap bölümünde öğrencilerin kariyeri hakkındaki sorularına cevap verdi. Yaptığı gösterilerde “bilmiyorum” diyebilmekle ilgili espriler yaptığını hatırlatan Yılmaz, bu kelimeyi söyleyebilmenin kişilere kariyerinde önemli mesafeler kaydettirebildiğini vurguladı. Turizm meslek lisesine gittiği dönemde garsonluk yaptığını, karikatür çizmeyi çok sevdiği için de karikatürist olduğunu anlatan Yılmaz, ailesinin komedyen olması hakkındaki düşünceleriyle ilgili bir soru üzerine, herkesin “Ben kimim, ne yapıyorum?” sorusunu kendisine sorması gerektiğini, işin içinden çıkamazlarsa da herkesin kendi anne ve babasına gidip “Beni ne amaçla yaptınız?” sorusunu sorma hakkı olduğu esprisini yaptı. Anne ve babaların da birer birey olduklarının unutulmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, gençlerin kariyerleri hakkında ailelerine danışmanın önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz’ın gençken aslında kendi hayalinin komedyenlik olmadığını ve şu anda işini hiç ‘istemeye istemeye’ yaptığını ağlayan bir ifadeyle söylemesi salondakileri güldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası: