Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'da, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Devri" temasıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi. Erdoğan, burada Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze halkına yönelik İsrail'in insan hakları ihlallerine karşı uluslararası toplumun tepkisinin önemli olduğunu ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın birlik içinde bölgede insani ateşkes ve barışa giden yola katkı sağlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

Basına kapalı görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, MACARİSTAN BAŞBAKANI VİKTOR ORBAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan, Caparov'la görüşmesinin ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi.

Görüşme, basına kapalı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

Teşkilatın dönem başkanlığının Özbekistan'dan Kazakistan'a devrolunacağı zirvede liderler, teşkilat bünyesinde iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alacak. Liderlerin güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacakları 3 Kasım'daki oturumda katılımcılara hitap edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

İRANLI BAKANI KABUL ETTİ

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı Beştepe’de kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

LİBYA’DAN KONUK

Erdoğan dün, Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Başkanı Muhammed Tekale’yi de kabul etti. Kabulde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

Erdoğan, Slovenya Büyükelçisi’nin çocuklarıyla tek tek selamlaştı.

BÜYÜKELÇİLERDEN GÜVEN MEKTUBU

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektuplarını sunan Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber ve Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen’i kabul etti. Erdoğan kabulde elçilerin çocuklarına da yakın ilgi gösterdi. Beştepe’deki güven mektubu takdimin ardından büyükelçiler ve aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAKMADAN GEÇME!