İşte elma kabuklarını kullanmanın 4 harika yolu…Elma kabuğu en az meyvesi kadar antioksidan barındırır. Elmadaki C vitamininin yarısı kabuğundadır. Bu vitamini çöpe atmak yerine neden değerlendirmeyesiniz ki? Elma kabuklarını değerlendirmenin en güzel yolu reçel yapmaktır. Reçel yapmak için elmanın tamamına ihtiyacınız yok. Sadece kabukları da işinize yarayacaktır. Enfes bir reçel için tarçın ve karanfil eklemeyi de unutmayın.Elma cipsi en sağlıklı atıştırmalıklardan biri. Normalde elmaların ince ince dilimlenmesi ile hazırlanan bu cipsi, elma kabuklarından da yapabilirsiniz. Elma kabuklarının üzerine tarçın ve damak zevkinize göre biraz bal gezdirin. 120 derece fırında fanlı programda 1 saat pişirin.Elma kabuklarını bir cezve ya da tencereye alın, üzerine su ve kabuk tarçın ekleyin, kaynatın. Demlendikten sonra süzün ve arzunuza göre bir tatlı kaşığı bal ilave edin. Afiyet olsun!Elmayı kabuklarını soyarak tüketiyorsanız, bu sağlık dolu kabukları çöpe atmak yerine sirke yapımında kullanabilirsiniz. Elma kabuklarını bir kavanoza koyun, kavanoz dolana kadar içme suyu ekleyin, tuz ve toz şeker ilave edip ağzını kapatın. Şeker ve tuz eriyene kadar ara ara çalkalayın. Ardından ışık almayan bir yerde 10 gün bekletin. Elma sirkeniz hazır.Kaynak Fotoğraflar: Ingimage