Marketten alınanlar tadında nefis bir ev yapımı ketçaba ne dersiniz?

1dk okuma

Kızarmış patates, köfte, makarna… Bu üçünün ortak noktası nedir? Doğru cevap: Hepsi de ketçapla çok iyi gider. Peki ketçabınızı marketten almak yerine evinizde yapıp gönül rahatlığıyla tüketmeye ne dersiniz? “Çok iyi olur” diyenler için tarifimiz aşağıda. Yalnız bu ketçabı çok büyük miktarlarda yapmamaya dikkat edin zira içinde koruyucu katkı maddesi olmadığından kısa sürede bozulabilir. İşte evde market tadında ketçap yapılışı…

Haberin Devamı

Malzemeler:

500 gram domates

3 adet arpacık soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı toz şeker

1 adet defne yaprağı

1 tutam tarçın

1 adet karanfil

Tuz

Karabiber

Nasıl yapılır?

Domatesleri rendeleyin.

Soğan ve sarımsakları rendeleyin ve bir sos tenceresine alın.

Üzerine toz şekeri serpin ve hafifçe karamelize olana kadar şekerle pişirin.

Üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın.

Biber salçasını da ekleyip karıştırın.

Karanfili havanda ezip toz haline getirin.

Tarçın, karanfil tozu ve defne yaprağını da tenceredeki malzemeye ilave edin.

Ardından sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip domatesler suyunu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirin.

Sos pişince defne yaprağını tencereden alıp karışımı el blender’ı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

Ocağı yeniden açıp sosun suyu iyice çekilene ketçabın kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Haberin Devamı

Ilınınca bir kavanoza alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun…