Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
90 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
İçi için:
400-450 gram kakaolu fındık kreması
Nasıl yapılır?
Un, kabartma tozu ve pudra şekerini yoğurma kabında karıştırın.
Tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ayrı bir kasede çırpıp kuru malzemelere ilave edin.
Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Kıvamına gelen hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp düz bir zeminde incecik açın.
Ortalarına kakaolu fındık kreması koyup bohça şeklinde kapattığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
15 dakika kadar pişirdiğiniz İzmir bombalarını ılınınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…