EVDE AVOKADO ÇİMLENDİRME NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
- 1 adet avokado çekirdeği
- 3 adet kürdan
- 1 büyük bardak veya kavanoz
- Yarım bardak su
TARİF:
- Avokadoyu dikine ortadan kesin.
- Çekirdeğin etrafında dönecek şekilde bıçakla döndürün ve ikiye ayırın.
- Çekirdeği çıkarıp yıkayın ve ardından iyice kurulayın.
- Kestiğiniz avokadoyu da daha sonra tüketmek üzere kararmaması için limonlayıp dolaba koyun, sonra afiyetle tüketirsiniz :)
- Avokado çekirdeğinin tombul kısmı aşağı gelecek şekilde tutun ve fotoğraftaki gibi tam ortasından 3 adet kürdanı hafif yukarı eğik olacak şekilde kürdanları takın.
- Ardından kürdanlı avokadonuzu yarım su bardağı su doldurduğunuz bardağa yerleştirin.
- Avokadonun yarısı suyun içinde, diğer yarısı dışarıda olmalı. Su hizası kürdanların altında kalmalı.
- Bardağı doğrudan güneş ışığından uzak, oda sıcaklığında bir yere yerleştirin.
- İlk filizin çıkması yaklaşık 3-6 hafta kadar sürüyor. Hemen ardından da yukarıdan patlatacak ve filizler ve ardından yapraklar oluşacaktır.