Belediye'nin maaş itirafı

Güncelleme Tarihi:

Belediyenin maaş itirafı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

MADDİ sıkıntıyı atlatamayan Selçuk Belediyesi, bütçeyi rahatlatmak için personele üç ay maaş ödemeyecek. Başkan Vefa Ülgür, tasarruf yaptıklarını, bir önceki yıl 138 milyar olan başkanlık giderini 35 milyara indirdiklerini anlattı, 340 personelin 26'sının emekli edilip, 25'inin tazminatları ödenerek işine son verildiğini söyledi.

‘‘BU durumda kalan personele ödeyecek para kalmadı'' diyen Ülgür, üç ay maaş ödenmeyeceğini açıkladı. Toplu sözleşmenin 15 Nisan'da yüzde 25 zamla yürürlüğe gireceğini belirten Başkan ‘‘En düşük işçi maliyeti brüt 650 milyon. Geçmişteki düşüncesiz zamlar şimdi işçiyi maaşsız bırakıyor'' dedi.

Eylem tehdidi

İŞÇİLERİN bağlı olduğu Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Salih Er, sözleşme görüşmelerinde ücret ödenemeyeceği bilgisi verilmediğini söyledi. Er, ‘‘Ücret verilmezse başkanla görüşür, sonuç alamazsak demokratik haklarımızı kullanırız. Gerekirse eylem yaparız'' dedi.

SELÇUK'ta inanç turizmi kapsamında yapılacak programların kendileri için büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Başkan Ülgür, ‘‘Belli bir turizm etkinlik programımız var ve buna uymak zorundayız. Ancak bir ekonomik girdimiz olmadığı için personel ücretleri şu anda en büyük sorunumuz haline geldi. Bu durum turizm çalışmalarımızı da aksatacak. Personeli memnun edemediğimiz taktirde, onlar da inanç turizmine yönelik üstlendikleri görevi tam yerine getirmeyecektir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!