Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum: Biden'dan skandal Gazze açıklaması! Putin'den savaş uyarısı: Ortadoğu'nun ötesine yayılabilir

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 08:14

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden skandal bir açıklamaya imza attı. Bölgede 2 bin 700'ün üzerinde çocuğun öldüğü hatırlatılan Biden bu açıklamaları inandırıcı bulmadığını belirtti. Biden'ın sözlerine tepki yağdı. ABD Temsilciler Meclisi'nden İsrail'e tam destek gelirken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bir savaş uyarısı geldi.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

AB LİDERLERİNDEN İSRAİL’E SALDIRILARA PERİYODİK “ARA” ÇAĞRISI

Brüksel’de AB üyesi 27 ülkenin liderlerinin katılımıyla bugün başlayan AB Liderler Zirvesi'nde üstünde mutabakat sağlanan bildiride Hamas’ın saldırıları kınanıp, İsrail’in “uluslararası hukuk çerçevesinde” kendini koruma hakkına destek verildi. Liderlerin AB Konseyi binasında saatler süren müzakerelerin ardından kabul ettiği ortak bildiride aynı zamanda Gazze’de kötüleşen insani durumdan ağır endişe duyulduğu ifade edildi. Bildiride, Gazze'ye insani yardımların devamlı, acil şekilde, güvenli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılabilmesi için koridor oluşturma ve saldırılara periyodik olarak ara verilmesi çağrısı da yer aldı.

AB üyesi ülkeler arasında İsrail ve Filistin arasındaki çatışma konusundaki görüş farklılıkları ve farklı hassasiyetler nedeniyle zorlu müzakerelerle kabul edilebilen bildiri, uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi fikrine de destek verdi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’in Sözcüsü Ecaterina Casinge tarafından paylaşılan metinde ayrıca Avrupa Birliği’nin Arap Birliği, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün ile birlikte İsrail-Filistin barışı için öne sürdüğü “Barış Günü Çabası” isimli ortak girişime de atıfta bulunarak birliğin iki devletli bir çözümü temel alan bir siyasi sürece destek vermeye hazır olduğu ifade edildi.  

ABD ASKERLERİNİN BULUNDUĞU ERBİL ULUSLARARASI HAVAALANI’NA İHA SALDIRISI

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) ABD askerlerine saldırı düzenlendi. IKBY yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havaalanı’na İHA ile hedef alındı. Güvenlik kaynakları, İHA’nın havaalanının yakınlarındaki Gezne bölgesine düştüğünü belirterek, saldırı sonucu maddi hasar veya can kaybı meydana gelip gelmediğine ilişkin bilgi vermedi.

 

 

HAMAS'TAN İSRAİL'E YOĞUN ROKET SALDIRISI

Hamas, İsrail'in 10 şehrine yoğun roketli saldırıda bulundu. CNN TÜRK Muhabiri Enver Kaptanoğlu, İsrail'deki son durumu CNN Türk canlı yayınında aktardı. 

Kaptanoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Çok yüksek miktarda, özellikle de İsrail’in ortak kesimini hedef alan roket atışları yapıldı. Hamas tarafından sizin de belirttiğiniz gibi ki o sıralarda Hamas liderlerinden İsmail Haniye bir konuşma yapıyordu ki işte saldırılarda o sırada gerçekleşti. Şu anda bizim aldığımız bilgilere göre İsrail’in orta kesiminde 10 şehir, bu roketlerle hedef alınmış durumda. Başta Tel Aviv şehri var hemen tabii. Ben Gurion Havaalanı da tabi hedef alınan noktalarda ama Ben Gurion roket isabet edip etmediğini bilmiyoruz. Hemen az önce aldığı bilgilerde bunlardan bir tanesi bir elektrik direğine isabet ediyor ve bir yangına neden oluyor. Aldığım bilgilere göre şu anda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok sadece maddi hasar bilgisi var ki gelişmeler hala sıcaklığını çok kuruyor. Tabi İsmail Haniye açıklama yaptığı sırada füzeler fırlatıldı, roketler fırlatıldı. Açıklamasında bir cümle aslında öne çıktı. İsmail Haniye diyor ki, "Bundan sonra Hizbullah’ın daha fazla bu savaşa dahil olmasını bekliyoruz, bizim savaşımızda onlara çok fazla ihtiyacımız var." diye de Hizbullah’a da bir mesaj gönderdi. Özellikle son bir haftadır ülkenin kuzeyinde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında halihazırda çok ciddi çatışmalar zaten sürüyor yani birçok noktadan Hizbullah mevzilerinden roket atışları yapılıyor. İsrail de savaş uçakları ile mevzileri vurarak karşılık veriyor. Geçtiğimiz hafta çatışmalar o kadar şiddetlenmişti ki bölgede -kuzeyde- dört kilometrelik bir güvenlik hattı oluşturmuştu İsrail. 4 kilometrelik güvenlik hattında bulunan yerleşim yerlerini tamamen tahliye etmişti İsrail ve son olarak o günden bu yana saldırılar aralıksız devam ediyor. 

ÖLEN 7 BİN 28 KİŞİNİN İSİMLERİ YAYINLANDI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 20 gündür devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen 7 bin 28 Filistinlinin isimlerini yayınladı. Listede, aynı aileden olan çok sayıda kişinin olduğu görüldü.

AYNI AİLEDEN 88 KİŞİ ÖLDÜ

Filistinli insanlar hakları örgütü El-Hak'tan Aseel Al Bajeh yaptığı açıklamada, listede yer alan ilk 88 ismin aynı aileden olduğunu ifade ederek, listenin devamında ise yine aynı aileden 72 kişi olduğunu belirtti.

İSRAİL AÇIKLADI: HAMAS'IN İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail, Gazze Şeridi’ni 20 gündür vurmaya devam ediyor. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında Hamas’ın İstihbarat Başkan Yardımcısı Shadi Barud'un öldürüldüğünü duyurdu.

DSÖ: GAZZE'DEKİ İNSANİ VE SAĞLIK KRİZİ FELAKET BOYUTLARINA ULAŞTI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in tam ablukaya aldığı Gazze Şeridi’nde insani ve sağlık krizinin felaket boyutlarına ulaştığı duyurarak, “Daha fazla gecikme veya engelleme kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN BM DAİMî TEMSİLCİSİ MANSOUR: BİNLERCE İNSANIN KUCAKLAŞACAK BİR AİLESİ KALMADI

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu’nda Gazze için düzenlenen acil toplantıda konuştu. Mansour, İsrail saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinlinin geri dönecek bir evi olmadığını belirterek, “Binlerce insanın bu salonda temsil edilen hükümetin kararıyla kucaklaşacak bir ailesi kalmadı” dedi.

RUSYA: HAMAS HEYETİ MOSKOVA'YI ZİYARET ETTİ

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 20’nci gününde devam ederken, Hamas heyeti Rusya’yı ziyaret etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Hamas temsilcilerinin başkent Moskova’da temaslarda bulunduğunu aktararak, “Hamas temsilcilerinin Moskova’yı ziyaret ettiğini teyit edebilirim. Temaslar konusunda size ayrıntılı olarak bilgilendireceğiz” dedi.


İsrail’deki Rus vatandaşlarının durumuna da değinen Zaharova, Rus vatandaşlarının tahliyesine devam edildiğini belirtti. Filistin’deki durumun İsrail’e göre daha karmaşık olduğunu belirten Zaharova, “Filistin topraklarındaki özellikle de Gazze Şeridi’ndeki durum İsrail’dekinden daha karmaşık. Bugüne kadar Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerden bin kişi tahliye için diplomatik misyonlarımıza başvuruda bulundu” dedi.

AB'DE KRİTİK ZİRVE

Avrupa Birliği liderleri Orta Doğu'daki durum ve Ukrayna'ya verilen desteği görüşmek üzere Brüksel'de bir araya geldi.

ARAP ÜLKELERİNDEN ORTAK BİLDİRİ

Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin dışişleri bakanları yaptıkları ortak açıklamada, meşru müdafaanın yasaları çiğnemeyi ve Filistinlilerin haklarını ellerinden almayı haklı çıkarmadığını vurgulayarak Gazze'deki toplu cezalandırmayı kınadılar.

BM'DEN HAYATİ UYARI: ÖNÜMÜZDEKİ 24 SAAT ÇOK KRİTİK
BMDEN HAYATİ UYARI: ÖNÜMÜZDEKİ 24 SAAT ÇOK KRİTİK

BM, Filistin'de hayat kurtaran insani yardım operasyonlarını sürdürmek için acilen yakıta ihtiyaç duyduğunu belirtti ve "Yakıt elde edemezsek Gazze Şeridi'ndeki insani operasyonları önemli ölçüde azaltmak ve bazı durumlarda da durdurmak zorunda kalacağız. Önümüzdeki 24 saat çok kritik” açıklamasında bulundu.

50 REHİNE İSRAİL SALDIRILARINDA HAYATLARINI KAYBETTİ

Kassam Tugayları, Telegram üzerinden yaptıkları açıklamada, İsrail'in saldırılarında yaklaşık 50 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HOLLANDA'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hamas'ı ortadan kaldırmaya yönelik askeri operasyonun gerekli olduğunu ancak bunun uluslararası hukuk sınırları içinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 7 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden insan sayısının 7 binin üzerine çıktığını açıkladı. Bakanlık, bunların 2 bin 900'ünün çocuk olduğunu duyurdu. Bu açıklamaya göre son 24 saatte 500'den fazla kişi öldü.

İSRAİL BM OKULUNUN YAKININI VURDU
İSRAİL BM OKULUNUN YAKININI VURDU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin sığındığı BM bünyesindeki bir okulun yakınını vurdu. Bölgeden yoğun duman yükseldi. Yerel kaynaklar, ölü ve yaralıların olduğunu aktardı.





İSRAİL ORDUSU REHİNE SAYISINI AÇIKLADI

İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehine sayısının 224 olduğunu açıkladı.Daha önceki açıklamada 222 rehine olduğu belirtilmişti.Hamas bugüne kadar 4 rehineyi serbest bıraktı. Bunlardan ikisi Amerikalı bir anne ile kızı, ikisi de İsrailli kadındı. Ordu yetkilileri, bu sayının artabileceğini kaydetti.

DSÖ: TIBBİ YARDIMLAR SINIRDA BEKLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'ye girmek için Mısır'da hazır bekleyen tıbbi malzemelerin listesini yayınladı. Bu malzemeler şunları içeriyor:

3,700 hasta için cerrahi ekipman

110.000 kişi için temel sağlık hizmetleri
Kronik hastalığı olan 20.000 hasta için tıbbi ekipman

DSÖ, bölgenin "zor durumdaki sağlık sistemini" destekleyebilmek için "Gazze'ye ve Gazze'den geçişe derhal ve kesintisiz erişim" çağrısında bulunuyor.

LULA: BU BİR SAVAŞ DEĞİL SOYKIRIM
LULA: BU BİR SAVAŞ DEĞİL SOYKIRIM

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Gazze'deki gerilimin bir savaş değil, binlerce çocuğun ölümüne neden olan “soykırım” olduğunu söyledi. 


Lula, 'Şu anda Orta Doğu'da olup bitenler çok ciddi. Bu kimin hatalı olduğunu tartışmakla ilgili değil. Sorun şu ki bu bir savaş değil, bu savaşla hiçbir ilgisi olmayan ama kurban olan 2.000 çocuğun ölümüne yol açan bir soykırım” dedi.


İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 704'ü çocuk en az 6 bin 546 Filistinli öldü, 17 bin 439 kişi de yaralandı.

NETANYAHU'NUN KEHANETİ SONRASI HAMAS'TAN GÖZDAĞI

'Kara harekatına hazırlanıyoruz' mesajı veren Netanyahu, Hamas’a karşı Tevrat’ın "Yeşaya" kitabındaki “kehaneti” göreceklerini öne sürerek, şunları söyledi: Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’


İsrail'den gelen kara harekatı açıklamalarının arından Hamas'tan ültimatom gibi bir yanıt geldi. Hamas siyasi bürosunun başkan yardımcısı Salih el Aruri, Hizbullah'ın televizyon kanalı El Manar'a verdiği telefon röportajında 'Çatışmalar henüz başlamadı. Bizim savaşımız aynı zamanda Hizbullah'ın da savaşıdır' dedi.


Salih el Aruri,İsrail'in Gazze'ye yönelik beklenen kara saldırısına atıfta bulunarak şöyle devam ediyor: 'Düşman karadan girerse, bu (İsrail için) benzeri görülmemiş bir yenilgi olur.'



NETANYAHU NE MESAJ VERMEK İSTEDİ?


CNN TÜRK Tarafsız Bölge’de Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, bu açıklamanın kodlarına ilişkin değerlendirmelerini açıkladı. Bayrakçı, 'Netanyahu’nun bu açıklamasında bence enteresan bir kurnazlık ve zeka var. Bunu analiz etmek için peygamberler tarihini iyi bilmek gerekir. Neden diyeceksiniz? Yeşaya peygamber, hem Hristiyan camiası hem de Yahudiler için önemlidir. Burada Yahudi halkına verdiği mesaj şu. 70'e yakın bilinen Yahudi peygamber var. İsrail’in ikinci büyük kralı Davut Aleyhisselâm. Üçüncü büyük Kralı Süleyman Aleyhisselâm, onun oğlu. Bizim de peygamber kabul ettiğimiz. Onları söylemiyor. Hiçbirini değil, Yeşaya’yı söylüyor. Neden? Diğerlerinin Hristiyan dünyası için fazla önemi yok. Dini açıdan fazla karşılığı yok. Hristiyan dünyası için Yeşaya çok önemli' dedi.


'Yahudi dünyası için önemi şu. Çok kehanetleri vardır, Tevrat’ta yer alır. Özetle der ki bir büyük İsrail devleti kurulacak, bu büyük devlet kurulmadan İsrail ulusu çileler çekecek' diyen Bayrakçı sözlerine şöyle devam etti;


Sonra bu devlet kurulacak ve bütün dünyaya ışık olacak. Kehanetin Yahudi dünyası için özü bu. Bu İsrail devleti çok güçlü, büyük, ışık saçan bir devlet olacak. Neden Yeşaya’yı seçiyor? Bu benim yorumum. Sebebi, Hristiyan dünyasının da dikkatini çekiyor ve sempatisini toplamaya çalışıyor. Hristiyanların 4 İncil’inde de Yeşaya, en az 4-5 kere bahsedilir. Çünkü Yeşaya uzun uzun hem İsrail devleti için kehanette bulunurken, hem de Mesihi tarif etmiş. Demiş ki bir gün Mesih gelecek, şöyle yapacak. Onun tarifindeki Mesih, Yahudileri, Yahudi devletini yüceltecek. Diyor ki sizi yüceltecek olan lideriniz geliyor. Hristiyan dünyasının neden sempatisini çekiyor? İncillerde o kadar bahsedilir ki, der ki, 'Kudüs'e Yeşaya peygamberin dediği gibi mesih merkep sırtında girecek.'

İSRAİL ORDUSU DUYURDU: 250 HEDEF VURULDU

İsrail ordusu Gazze'de 250 Hamas hedefini vurduğunu, bunların arasında karargahlar ve tüneller olduğunu duyurdu.

BİR GECEDE 85 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus, El Halil ve Doğu Kudüs gibi bölgelerine gece boyunca düzenlenen baskınlarda ,4'ü kadın 85 Filistinliyi gözaltına aldı.

BM: GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL
BM: GAZZEDE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL

Birleşmiş Milletler, geniş çapta beklenen bir kara saldırısına hazırlık amacıyla İsrail'in hava saldırılarını artırdığı bir dönemde Gazze'de 'hiçbir yerin güvenli olmadığı' yönünde bir uyarı yayınladı. BM'nin bölgedeki insani yardım koordinatörü Lynne Hastings yaptığı açıklamada, Gazze'de hiçbir yer güvenli olmadığını söyledi.

İSRAİL'DEN 'TAHLİYE' ÖNERİSİ

İsrail kamu yayıncısının bildirdiğine göre, İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze sınırında ve Lübnan'la olan kuzey sınırında yaşayan toplulukların tahliyesinin Aralık ayı sonuna kadar uzatılmasını önerdi.

İSRAİL GAZZE'YE GİRDİ, TÜNELLERİ VURDU
İSRAİL GAZZEYE GİRDİ, TÜNELLERİ VURDU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), gece boyunca Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde piyade güçleri ve tanklarla "hedefli bir baskın" gerçekleştirdiğini açıkladı. IDF, birliklerin çok sayıda altyapıyı ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurduğunu söyledi IDF, askerlerin baskından sonra bölgeyi terk ettiğini duyurdu.


BIDEN GAZZE'DEKİ ÖLÜ SAYISINA İNANMIYOR
BIDEN GAZZEDEKİ ÖLÜ SAYISINA İNANMIYOR

Gazze'deki can kaybı 6 bin 500'ün üzerine çıktı. Bölgeden gelen görüntüler trajedinin boyutunu gözler önüne sererken ABD Başkanı Biden'dan tepki çeken bir açıklama geldi.


Biden, Filistinlilerin Gazze'deki ölü sayısına 'güvenmediğini' söyledi. Biden, Filistinli rakamlara neden şüpheyle yaklaştığını söylemedi. Beyaz Saray basın toplantısında Biden'a, Gazze'de 2 bin 700'den fazla çocuğun öldürüldüğü hatırlatıldı ve bunun İsrail'in sivil ölümlerini azaltmaya yönelik ABD çağrılarını görmezden geldiği anlamına gelip gelmediği soruldu.


Biden, 'Bana söyledikleri şu: Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine dair hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim ve bu, savaş açmanın bedelidir. "Fakat Filistinlilerin açıkladığı rakamlara güvenmiyorum' dedi.


ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Biden'ın Gazze'deki Filistinli kayıpların sayısına şüphe düşüren "şok edici ve insanlık dışı" açıklamalarını kınadı

LİBYA'DAN İSRAİL'İ DESTEKLEYEN ÜLKELERİN DİPLOMATLARINA: ÜLKEDEN AYRILIN

Libya parlamentosu, İsrail'in Gazze'de Hamas'la mücadelesinde ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı hedef alarak "destekleyen" ülkelerin büyükelçilerinin ayrılmasını talep ediyor.

BIDEN BİR KEZ DAHA NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, 'mevcut kriz' sonrasında 'kalıcı barışa giden yolu' görüştü. Beyaz Saray'a göre Biden ve Netanyahu ayrıca Hamas'ın elindeki esirlerin 'yerini tespit etme ve güvenliğini sağlama' ve 'Gazze'den mümkün olan en kısa sürede ayrılmak isteyen yabancı uyruklulara güvenli geçiş sağlama yönünde devam eden çabaları' da ele aldı.

CELTIC TRİBÜNLERİ FİLİSTİN BAYRAĞI AÇTI

İskoçya’nın Celtic takımının binlerce taraftarı, Atletico Madrid ile yapılan Şampiyonalar Ligi karşılaşmasında Filistin bayrakları açtı. UEFA daha önce Celtic taraftarlarına bir İsrail takımı ile yaptıkları karşılaşma sonrası bu nedenle ceza vermişti. 7 Ekim saldırısı sonrası da Filistin halkına desteğini sürdüren Celtic tribünlerine takım yönetimi bayrak sallanmaması çağrısı yapmıştı.


Yapılan açıklamada, “Herkesin olduğu gibi taraftarlarımızın da kendi görüşlerini dile getirme hakkı olduğunun farkındayız. Herkese açık bir kulüp olarak, Celtic Park stadyumu da hepimizin” denildi. Taraftarlara yapılan çağrıda, İskoçya’daki ve dünyadaki topluluklarda yaşananların etkisi gerekçe gösterilerek “bu sırada Celtic Park’ta bayrak sallanmaması” istenmişti. Green Brigade isimli taraftar grubu, binlerce bayrağın stadyum dışında dağıtılacağını duyurmuştu.

HOLLANDA'DA FİLİSTİN SLOGANINA YASAK

Hollanda Temsilciler Meclisi’nde 'Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak' ifadesi yasaklandı. Denk Partisi Meclis Grup Başkanı ve milletvekili Stephan van Baarle, oturumda yaptığı konuşmada, “Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak” ifadesini kullandıktan sonra Meclis Başkanı Vera Bergkamp tarafından uyarıldı. Daha sonra yapılan oturumda 'Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak' ifadesine ilişkin, İsrail Devleti'nin yok edilmesinin propagandasının yapıldığı ve bu nedenle 'şiddete çağrı' oluşturduğu gerekçesi ile sunulan önerge kabul edildi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDEN İSRAİL'E TAM DESTEK

ABD Temsilciler Meclisi, Mike Johnson'ın Meclis sözcüsü olmasından bu yana kabul edilen ilk yasada ezici bir çoğunlukla İsrail'i destekleyen bir kararı kabul etti. 10 milletvekili (9'u Demokrattı) hayır oyu verdi. Karar 412 oy ile kabul edildi.

PUTİN'DEN SAVAŞ UYARISI: ORTADOĞU'NUN ÖTESİNE YAYILABİLİR
PUTİNDEN SAVAŞ UYARISI: ORTADOĞUNUN ÖTESİNE YAYILABİLİR

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail'in Hamas'la çatışmasının Ortadoğu'nun çok ötesine yayılabileceği konusunda uyardı ve Gazze'deki masum kadınların, çocukların ve yaşlıların başkalarının suçlarından dolayı cezalandırılmasının yanlış olduğunu söyledi.


Rus lider 'Bugünkü görevimiz, asıl görevimiz kan dökülmesini ve şiddeti durdurmaktır. Aksi takdirde krizin daha da tırmanması ciddi, son derece tehlikeli ve yıkıcı sonuçlar doğurur. Üstelik sadece Ortadoğu bölgesi için değil. Ortadoğu sınırlarının çok ötesine de yayılabilir' dedi.


Putin'in bu açıklamasından birkaç saat önce Rusya’da kara, hava ve deniz unsurlarıyla misilleme amaçlı nükleer saldırı tatbikatının yapıldığı bildirildi.

 

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!