Çocuğunuzun yeteneklerini keşfedebilirsiniz

1dk okuma

Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, mevcut eğitim sistemde çocuklar sadece akademik başarıları ile takdir alabildiğini, ya da fazlaca eleştirildiğini belirterek aslında çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sistemde hedefin farklı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Obengül Ejder, "Biz ebeveynlerin hedefi öğrenmekten zevk alan, güçlü bir özgüvene sahip, farkındalığı yüksek, kendi kendine motive olabilen, ödevlere, sınavlara ve diğer sorumluluklara karşı mantıklı yaklaşımlar geliştiren, karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler bulabilen, hatalarını öğrenmek için bir fırsata çevirebilen, akademik, kültürel, artistik, liderlik, kişiler arası ve global etkinliklere artan bir istekle katılabilen çocuklar yetiştirebilmek olmalı" dedi.

Bütün bu hedeflerin gerçekleşebilmesinin öncelikle kişinin çocuğunu yakından tanımasıyla mümkün olacağını kaydeden Ejder, "Öncelikle çocuğunuzu iyi tanımanızla hedefleri tutturmak mümkün. Eğer, güçlü ve zayıf yönlerini keşfedebilirseniz, zayıf yönlerini daha da güçlendirmesini, güçlü yönlerinin ise destekleyerek sürdürebilir kılınmasını ve sahip olduğu yetenekle fark yaratmasını sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

4-18 yaş arası çocukların zihinlerinin 5 temel beceri ve 26 farklı alanda bir nevi zihinsel check-up diyebileceğimiz bilimsel testlerle çocuğun güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilebileceğini ifade eden BrainFit Studio Akdeniz Bölge Temsilcisi Şadi Alyeni de, hızlı ve güçlü zihinler için geliştirilen BrainFit Studio hakkında şu bilgileri verdi;

Haberin Devamı

"BrainFit Studio bireylerin zihin yapılarını, zihin gelişim düzeylerine gelişimsel olarak değerlendirilen, yetenekleri, zayıf ve güçlü öğrenme becerilerini ortaya koyan, zihin değerlendirme sistemidir. 11 ayrı bilimsel envanter sayesinde danışanların 26 farklı becerileri ölçülüyor. Farklı tekniklerle yaklaşık 2,5 saat süren testin sonucunda çocuğun hangi becerisi zayıfsa o bölüm öncelikli olmak üzere bütünsel bir eğitim programına alınıyor. "

Haberle ilgili daha fazlası: