Çekirdekli üzüm suyu mucizesi

3dk okuma

Bu haftaki röportaj konuğum Hasan Tepgeç. Cafesinde ihtiyaç olan mayonezi, ketçabı üretmek için yola çıkıyor. Derken bir akşam evde kendine bir salkım üzümden, üzüm suyu yapıyor. Bir gün, iki gün derken bakıyor ki kendini bu üzüm suyu sayesinde zinde hissediyor. Çevresindeki insanlara da gönderiyor. Sonra “Sen bu işi geliştir” denince “Çekirdekli üzüm suyu” üretiyor.

Haberin Devamı

Fotoğraf: Buse ÇELİK – DHA

“Ya bu bize çok iyi geldi” yorumlarını alınca bu kez de Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresini üretiyor. Bir grup Profesör tarafından da bilimsel incelemesi yapılıyor ve “Kanserli hücreyi parçalayan” ürün olarak onaylanıyor.

Aynı zamanda kemoterapi alan hastaların kemoterapi etkilerini azalttığına dair geri dönüşler alıyor.

“Eczaneye gidip de alamayacağı bir para olduğu zaman şayet ben bundan da fazla kazanırsam o para bana haram olur. Hasta yakını alamadan dönerse ben nasıl rahat ederim?” diyerek neden ürünü ucuza sattığını böyle açıklıyor.

Biraz sizi tanıyalım?

Dekorasyon işiyle iş hayatına başladık. Sonra kafe işine girdik derken ketçap üretimine başladık, sonra mayonez yapalım dedik. Arkasından değişik sosyal üretimine başladık.

Peki bu işin hangi noktasındasınız? Planlayan, üreten mi yoksa sadece planlama pazarlama mı?

Haberin Devamı

Ekip olarak her işin içindeyiz, hala da çok sağlam bir ekiple yola devam ediyoruz.

Kaç kişiyle başladınız, şuanda kaç kişisiniz?

35 senedir aynı kişilerle çalışıyoruz diyebilirim. İki defa kriz geçirdik buna rağmen bizi bırakmadılar. Şuanda da toplam 15’e yakın kişi çalışıyor. Hafta sonu da ayrıca bir çalışan arkadaşlarımız var.

Soslarla başladınız sonra da üzüm suyu mu devreye girdi?

Evet. Ailemle otururken üzüm suyu yaptım. İçtim, baktım baya zinde hissettim kendimi. Sonra Emin Çölaşan’a gönderdim. Emin Ağabey de içti çok sevdi, memnun kaldı.

Hiçbir katkı olmadan mı?

Aynen öyle. Sadece enerji versin diye üzümün çekirdeğinden fazla attım içine.

Böyle yakın çevre filan derken sanırım ilerlediniz?

Aynen öyle oldu. Bir iş için biriyle tanıştım, üzüm suyunu anlattım filan. Alper Bey, merak etti verdim. Çocuğu da hareket engelliymiş. Hanımı her gün çocuğuna üzüm suyundan vermiş. Bakmış çocuk hareketleniyor, ölçüyü fazlalaştırmış. Eve geliyor bir bakıyor çocuk yerinde duramıyor. Eşine kızmış “İlaçları fazla mı veriyorsun” diye. Sonra üzüm suyundan olduğunu anlıyorlar. Üzüm suyunu azaltmışlar, gerçekten bundan mı diye. Çocuğun yeniden hareketsiz hale dönmüş.

Gerçekten enteresan!

Evet.

Haberin Devamı

Peki “Çekirdekli üzüm suyu ekstresi” nasıl çıktı ortaya?

Baktık ki üzüm suyu gayet iyi, herkes faydasını görüyor. İyice araştırdık, geliştirmek için düşündük. Üzüm suyunun suyunu uçurup, yoğunlaştırdık. Tabii baya bir aşama alıyor. Ve bu ürünü baya bir hastaya içirdik, kime içirdiysek de faydasını gördü. Zeliha diye bir kızımız vardı, Lenfoma hastasıydı. Kullanmaya başladığının ertesi günü kemoterapi almış, daha bir günde enerji dolmuş. Aile ürünün faydasına inanmış. Şimdi Zeliha lenfomayı atlattı!

Sanıyorum doktorlar tarafından da incelenmiş, mesela hangi hocalar inceledi?

Haberin Devamı

Mustafa Öz bu ürünü kullandı. Sonra Prof. Dr Erkan Topuz’a gittik. Ürünün tahlilleri yapıldı Mersin Üniversitesi’nde. Değerler epey yüksek çıktı, hani normal üzümden daha fazla çıkınca Erkan Hoca görüşmeyi kabul etti. Konuştuk. Bunun bilimsel çalışmasını yapın dedi.

Yaptınız mı?

Evet. Kenan Dağlıoğlu hocamız ile görüştük. Bu ürünü duymuş, bilimsel çalışmalarını yapmak istedi. Mükemmel gidişat oldu, demir mükemmel çıktı. Kanserli hücrelerin 1 buçuk ay gibi bir süreç içerisinde parçalanıp da yerine faydalı hücrelerin çıkmasına Kenan hoca çok şaşırdı.

Prof. Dr. Atila Tanyeli de sanırım inceledi?

Haberin Devamı

Kenan Hoca Atila Hoca ile görüştü, Sema Hoca vardı yine Onkoloji doktorlarından. Grupça çalışma yaptılar. Bütün sonuçları ortaya çıkardılar ve üniversite “Kanserli hücreyi parçalayan ürün” olarak dünyaya basın toplantısı yaptı.

Bazı doktorlar alternatif tıbbı kabul ediyor, bazıları da etmiyor. Sizin bu üründe durum nedir?

Çok fazla haberdar değiller. Reklam tanıtım önemli, bunun için de çok gücümüz yok. Mesela geliri olmayan, maddi durumu kötü olan kanser hastalarının muhtardan aldığı belge ile bedava veriyoruz bu ürünü. Benim de ablam yıllar önce kanserdi, o parasızlığı bilirim. O yüzden yüksek fiyata satmayın, maddi durumu iyi olmayanlara ücretsiz veriyoruz.

Haberin Devamı

Bir gün Sağlık Bakanlığı çıkıp da size “Biz bunu alıyoruz” der mi?

Bilemiyorum. Ama iş ortaklığı için gelip teklif verenler oldu. Tek şartım “Fiyat yükselmeyecekse tamam” dedim. Ama bana “Fiyata sen karışamazsın” dediler. Yani fiyatı yükselteceklerdi, ben de ortaklığı kabul etmedim.

Bir de “Meyve Sebze” ürünü var, o ne işe yarıyor?

%40’ı üzüm ekstresi, geri kalanı nar konsantresi, yaban mersini, siyah havuç, kırmızı pancar ve kızılcıktan oluşan konsantre. Şeker hastalarına verdik, hap kullananların %90’nı hapı bıraktıklarını ve enerjilerinin yükseldiklerini söylediler.

Sağlık problemi olmayanlar içmemeli mi?

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi anlamında asıl sorun yokken içmeye başlamalıyız. Sebzelerden meyvelerden artık yeterli vitaminleri alamıyoruz. Genetikleri değişti.

Günde ne kadar tüketilmeli?

Eğer sağlık sorununuz varsa sabah, öğlen, akşam aç karnına bir yemek kaşığı. Eğer yoksa bir yemek kaşığı sabah aç karnına. Hatta bir tatlı kaşığı bile işe yarıyor.

Size nasıl ulaşabilirler?

Groseri ve Metro marketlerden. Web sitemizden inceleyebilirler. www.cekirdekliuzumsuyu.com ya da cep telefonumdan. 05332122079

Haberle ilgili daha fazlası: