Yedek Kontenjan randevusu nedir, ne demek? MHRS yedek kontenjan randevusu neden çıkar?

1dk okuma

Yedek randevu sistemi hakkında detaylar belli oldu. Hastane ve doktor randevularını internetten almak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren MHRS sistemi hakkında detayları araştırıyorlar. Öte yandan son günlerde bir de MHRS yedek randevuları gündeme geldi. Peki, yedek kontenjan nedir?

Haberin Devamı

Yedek kontenjan randevu hizmeti, pek çok vatandaşın gündemini oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren devlet hastanelerinden yedek randevu almak isteyen vatandaşlar, randevu alma işlemini nasıl yapacakları konusunda internette araştırma yapıyor. Bu hastanelerden sağlık hizmeti almak için MHRS sisteminden randevu almanız gerekiyor. İşte, bu konu hakkında son bilgiler...

YEDEK RANDEVU NEDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu hastanelerine ek randevu sistemiyle birlikte ekstra slot oluşturma işlemleri start aldı.

Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilecek.

FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, 'Beyaz Reform' kapsamında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir. Hekimlerin hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi için ise mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30'unun gelmediğini vurgulayarak, "Bu durum, çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS'ye girip, randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir. Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Koca, 'Beyaz Reform'a yönelik eleştirilere ilişkin ise "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli. Sonuçları, kendini gösteren Beyaz Reform'u hedef alan, eksik arayan tutumun faydası yok. Mevcut sorunlar geçicidir. Reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle bunlar da çözülecektir" dedi.