Uğur böceği örümceği zehirli mi, ısırırsa ne olur? Uğur böceği örümceği ısırığı öldürür mü?

1dk okuma

Uğur böceği örümceği olarak da bilinen Eresus cinsi, zehirli olup olmadığı ile gündemde yer alıyor. Eresus sandaliatus, Eresidae familyasının Eresus cinsinden Avrupa'da ve Türkiye'de yaşayan zehirli örümcek türleri arasında yer almaktadır. Erkeklerinin kırmızı karnının üstü uğur böceği desenlidir ve ergin hâlde eylül başlarında görülürler. Peki, Uğur böceği örümceği zehirli mi, ısırırsa ne olur? Uğur böceği örümceği ısırığı öldürür mü? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Uğur böceği örümceği cinsi, ekolojik açıdan oldukça muhafazakâr bir türdür. Erkekler uğur böceği desenli karnı olduğu için oldukça çekici; dişiler ise tekdüze siyah bir görünüme sahiptir. Dişi 10–16 mm, erkek ise 6–9 mm uzunluğundadır.  Avrupa'da, İngiltere'de ,Güney Norveç'te ve kuzey İtalya'da  yayılım gösterir. Bu tür, Türkiye'de görülmektedir.

UĞUR BÖCEĞİ ÖRÜMCEĞİ ZEHİRLİ Mİ, ISIRIRSA ÖLDÜRÜR MÜ?

Günümüzde nesli tehlike altında bulunan uğur böceği örümceği, kırsal alanlarda toprak içinde yaptıkları yuvada yaşamaktadır. Türün erkek örümceği bu renklere sahiptir. Zehri insanları etkileyebilir. Soktuğu yerde kısmi acı, ateş artışı, kalp atım hızında artış ve baş ağrısı oluşturabilir. Bu tür için ölüm vakası bildirilmemiştir.