TOKİ NERELERE KAÇ EV YAPACAK? Sosyal Konut Projesi TOKİ il ve ilçe listesini güncelledi: Konut sayısı 253 bin 692'ye çıktı

1dk okuma

TOKİ ev yapılacak il ve ilçeler listesi güncellendi. Türkiye'nin her yerinde 2+1 ve 3+1 sosyal konut imkanı sağlayan TOKİ başvuruları 14 Eylül tarihinde başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu ana kadar 1,7 milyon kişinin başvuru yaptığını açıkladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için müracaatlar devam ederken 250 bin konut sayısı 253 bin 692'ye yükseldi. Peki, TOKİ nerelere kaç ev yapacak? İşte, TOKİ konut yapılacak iller hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

TOKİ sosyal konut projesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve 81 ilde düğmeye basıldı. Daha önce ev sahibi olmayanlara çok uygun fiyatlı ev sahibi olma imkanı tanıyan TOKİ konut yapılacak il ve ilçelere yenileri eklendi. Liste TOKİ'nin sitesinde yayımlandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yüzyılın en büyük projelerinden olan TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde İstanbul için 18 bin lira, diğer iller içinse 16 bin lira hane halkı geliri olan vatandaşlar başvurularını gerçekleştirecek. İstanbul'da konut yapılacak ilçeler Arnavutköy, Çatalca, Tuzla, Başakşehir ve Esenler yer alıyor.

TOKİ KAÇ EV YAPACAK?

TOKİ il ve ilçe sayısını güncelledi. Son güncellemeyle birlikte 250 bin konut sayısı 253 bin 692'ye yükseldi.

KONUT FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'ler en düşük 950 bin lira olacak aylık taksiti 3 bin 562 lira olacak. İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da 2+1'ler en düşük 679 bin lira olacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAKİ KONUTLAR HANGİ SEMTLERDE YAPILACAK?

Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde toplam 28.340 konut inşa edilecek.

Çatalca'da 540 Silivri'de ise 200 konut yapılacak.

Tuzla'da yapılacak sosyal konut sayısı ise 20.920 olarak belirlendi.

TOKİ NERELERE EV YAPACAK?

İşte konutların yapılacağı il ve ilçeler

Haberle ilgili daha fazlası: