TEOG'da çıkmış sorular (2013-14-15) | TEOG'da yanıltıcı sorular neler?

3dk okuma

TEOG 1.dönem sınavları için geri sayım başladı. Sınavda başarılı olabilmek için dikkat etmemiz gereken kurallar neler? TEOG'da geçmiş senelerde çıkan sorular ve cevapları haberimizde..

Haberin Devamı

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihler internet sitesi duyuruldu. Buna göre 1. dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak.

Bu sene soruların zorluk derecesi merak edilirken geçen senelerde yapılan ortak sınavlarda çıkmış sorulara çözmenin de öğrencilere çok fayda sağladığı biliniyor.

2014-2015 TEOG SINAVINDA ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI

8.SINIFLAR 1. DÖNEM ORTAK SINAVLARI SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI

2013-2014 TEOG DAHA ÖNCEKİ DÖNEMLER ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI

FEN TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

İNGİLİZCE SORULARI İÇİN TIKLAYIN

INKİLAP TARİHİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG SINAVINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Haberin Devamı

ÖNCE SORU, SONRA METİN

Türkçe: Paragraf veya şiir sorularında, önce soruyu sonra metni veya şiiri okuyun. Anlam bilgisi ile ilgili soruları kendi düşüncenize göre değil yazarın görüşüne göre cevaplandırın. Anlamını bilmediğiniz sözcükleri cümlenin gelişine dikkat ederek bulmaya çalışın.

İŞLEMLERİ YAZARAK ÇÖZÜN
Matematik: Soruyu, verilenle isteneni ayırt ederek okuyun. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak çözün, ayrıca işlem bittiğinde sağlamasını yapın. Sınavdaki üslü ve kare köklü sayılarla ilgili soruları incelerken öğretmeninizin konuyu nasıl anlattığını düşünün.

DOĞRU OKUYUP DOĞRU ANLAMAK ÖNEMLİ

Fen Bilimleri: Sadece biyoloji konularından (canlılar ve hayat) sorumlusunuz. Dolayısıyla soruları doğru çözmek için, doğru okuyup doğru anladığınızdan emin olmanız gerekiyor. Türkçe sınavında olduğu gibi paragraf sorularında önce soruyu, sonra paragrafı okumanız gerekiyor.

HEM BİLGİ, HEM YORUM GEREKİYOR

TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Bu testtlerde bilgi kadar yorum gerektiren sorular bulunuyor. Dolayısıyla soru ile ilgili bilgilerinizi tam hatırlamanız önemli. Çözerken takıldığınızda ise mantığınızı kullanmaya dikkat edin.

SÖZCÜKLERİN ANLAMINI BİLEN YAPAR

Yabancı Dil: Bu alandaki soruların çözümü öncelikle sözcüklerin anlamını bildiğiniz ölçüde kolay olur. Soruların çoğunu Türkçe’de olduğu gibi doğru anlayarak çözebilirsiniz.

TEOG'DA HANGİ DERSLER ÇIKACAK?

Haberin Devamı

Sınava girecek öğrenciler TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavda sorumlu olacaklar.

TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?

Yapılacak sınavlarda her dersten 20 soru sorulurken, toplamda 120 soru sorulacak.

Haberin Devamı

TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?

Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.

TEOG İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. E-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Haberin Devamı

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

Haberin Devamı

Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

TEOG PUANI HESAPLAMA

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

SONUÇLAR OCAK’TA

Birinci dönem sınav sonuçları 2016 Ocak ayında açıklanacak. Ancak kesin bir gün verilmedi. İkinci dönem TEOG ortak sınavları, 27-28 Nisan 2016’da, mazereti 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek. Sonuçları, 2016 Haziran ayında. Öğrenciler ikinci dönem sınavlarında, birinci dönemin başından itibaren işlenen konulardan sorumlu. Bu da daha fazla konuya çalışacakları anlamına geliyor.