SEYYANEN ZAM NEDİR, NE DEMEK? Seyyanen zam kimlere verilir, memurlara verilecek mi? İşte güncel bilgiler

1dk okuma

Seyyanen zam kimlere verilir, sorusu son günlerin öne çıkan konularından oldu. Seyyanen zam, memur maaş zammıyla beraber gündeme geldi. Haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre Temmuz ayı memur maaşı zam oranı 17.55 oldu. Ayrıca zamlı maaşların üzerine 8 bin 77 lira seyyanen zam eklenecek. Peki seyyanen zam nedir, ne demek? Seyyanen zam kimlere verilir? İşte, seyyanen zam hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Seyyanen zam nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. TÜİK tarafından yayınlanan 6 aylık enflasyon farkı ile memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacağı zam oranı belli oldu. Ayrıca en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılması, kamu görevlilerinin aylıklarında seyyanen net 8 bin 77 TL artış öngörüldü. Seyyanen zam teklifiyle beraber seyyanen kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Peki seyyanen zam ne demek, nedir? İşte o konu hakkında bilgiler...

SEYYANEN ZAM NEDİR, KİMLERE VERİLECEK?

Seyyanen Zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır.

Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zamda oran 200 TL ise, herkesin maaşı da o kadar artar.