Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak, yattı mı? İşte, detaylar...

1dk okuma

YSK seçim sandık görevlisi ücreti ödeme tarihi için beklentiler, 31 Mart seçimlerinin üzerinden üç hafta geçmesiyle beraber arttı. Türkiye'nin yerel yöneticilerini belirlediği yerel seçimler 31 Mart tarihinde gerçekleşti. YSK tarafından belirlenerek sandıklarda görev alan vatandaşlar, seçim parası ne zaman yatacak 2024? sorusunun yanıtına odaklandı. . Sandık oy sayımı ve oy kullanım anında görevli olanlar, YSK tarafından seçim paralarını alabilecekler. Seçim öncesi sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödeneceği belirlenmişti. Peki, SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024 SON DURUM | Seçim parası ne zaman yatacak, bu ay ödenecek mi? 31 Mart seçim sandık görevlisi ücreti yattı mı?

Haberin Devamı

Seçim sandık parası ne zaman ödenecek? gündemde yer alan konuların başında geliyor. 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullandığı belediye seçimlerinde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlendi. Seçim günü sandıklarda görev alan vatandaşlar, ödeme tarihlerini beklemeye başladı. Seçim sandık görevlisi ücreti 2024 YSK'nın görevlendirmeleri ile seçim tarihinde görev alanlara yatırılacak. Peki, seçim parası ne kadar? İşte, detaylar.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlileri, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık kurma, kimlik kontrol, pusula ve mühür teslimi, oy dökümü ve sayımı gibi görevleri yerine getirdi. Mahalli İdareler Seçimi'nde görev alan sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak resmi bir açıklama bulunmuyor. Sandık görevlisi ücretlerinin önümüzdeki haftalarda yatırılması bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024

Haberin Devamı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alan sandık görevlileri ücreti ödeme tarihi araştırılıyor. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek.

SEÇİM GÖREVLİSİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.