Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat edilir mi, vize almak gerekiyor mu?

1dk okuma

Romanya vize istiyor mu sorusunun yanıtı, ülkeyi ziyaret etmek isteyenler tarafından sorguluaıyor. Peki Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat edilir mi, vize almak gerekiyor mu? İşte yanıtı...

Haberin Devamı

Romanya'ya kimlikle gidilir mi sorusu araştırılıyor. Ülkeye ziyaret edecekler Romanya'nın vize isteyip istemediğini merak ediyor.

ROMANYA VİZE İSTİYOR MU?

Romanya’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşların mutlaka seyahat amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir.

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız ise 90 güne kadar süreli turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

TÜRKİYE'DEN ROMANYA'YA SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU?

Türkiye'den Romanya’ya seyahat edebilmek için vize almak gerekiyor. Romanya Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen, henüz Schengen Alanı’na dahil değildir. Buna mukabil, 1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren bir düzenleme ile geçerli çok girişli Schengen vizesi veya ikamet tezkeresi hamili yabancıların Romanya'ya giriş vizesine ihtiyaç duymadan girebilmeleri ve son 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde ülkede ikamet edebilmeleri sağlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası: