Oruç ne zaman bitecek? Ramazan ayı ne zaman bitiyor?

1dk okuma

Oruç ne zaman bitecek sorusu pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bu yıl Mart ayında başlayan Ramazan ayının son orucu Nisan ayında tutulacak. İbadetlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışan vatandaşlar, bir yandan da son gün araştırması yapıyor. Peki, Ramazan ayı ne zaman bitiyor, son oruç hangi gün tutulacak?

Haberin Devamı

Bu yıl 23 Mart'ta başlayan Ramazan, 3 gün sürecek bayramla uğurlanacak. Oruç ibadetini gerçekleştiren ve bayram hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından paylaşılan takvimi inceliyor. 

2023 Ramazan ayı 20 Nisan tarihinde de sona erecek. ‘Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının son günlerine doğru idrak edilecek. Bu yıl Kadir Gecesi 17 Nisan tarihine denk geliyor. 

Ramazan ayının son günü olan 20 Nisan'da en erken imsak saat 03.41'de yine Iğdır'da, son imsak da 04.54'de İzmir ve Muğla'da gerçekleşecek. Son gün ilk iftar 18.51'de Hakkari'de, son iftar 20.06'da Edirne'de yapılacak. Ramazan ayının son gününde Sinop'ta yaşayanlar 15 saat 56 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacak, Hatay'da yaşayanlar ise 15 saat 22 dakika ile en kısa orucu tutacak.