Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantı tarihi belli oldu! 2024 Nisan ayı faizler yükselecek mi, sabit mi tutulacak?

1dk okuma

Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı için PPK Toplantısı'na tüm gözler çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı öncesi geri sayım sürüyor. Ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar merak içerisinde Merkez Bankası'nın Nisan ayı faiz kararını merak edip araştırıyor. Geçtiğimiz ay faizleri yükseltme kararı almıştı. Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantı tarihi belli oldu. Toplantı sonrasında faiz kararı açıklanacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, yükselecek mi? İşte, Merkez Bankası PPK Toplantı tarihi ve konu hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Döviz kurları ve altın fiyatlarındaki hareketlilikle beraber ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere faiz kararı Para Politikası Kurulu PPK toplantı sonrasında açıklanıyor. Toplantı tarihi belli oldu. Öte yandan bu hafta beklenti anketi de açıklanacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilip araştırılan detaylar...

NİSAN MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Nisan tarihinde toplanacak.

MART AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet MerkezBankası (TCMB), faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar verdi. Kurul ayrıca, operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla artı veya eksi 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar verdi.

Karar metninde Şubat ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin, hizmet enflasyonu öncülüğünde, öngörülenden yüksek gerçekleştiği belirtilerek, “Tüketim malı ve altın ithalatı yavaşlayarak cari dengedeki iyileşmeye katkı verirken, yakın döneme ilişkin diğer göstergeler yurt içi talepte dirençli seyrin sürdüğüne işaret etmektedir. Hizmet enflasyonundaki katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyon baskılarını canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu ve ücret artışlarının enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: