Sonbaharın başladığı ve serin havanın kendini hissettirdiği ekim ayı, balık tüketimi açısından da oldukça popüler olan bir ay. Eylül ayında av yasağının kaldırılmasının ardından tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, ekim ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. Peki, ekim ayında hangi balıklar yenir?
Karadeniz’de beslenip yağlanan balıkların Marmara Denizi’ne geldiği dönem ekim ayına denk gelir. Bu nedenle ekimde lüfer lezzetlenir; palamut, barbunya, tekir ve istavrit yağlıdır. Ekim balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Pisi balığı özellikle bu ay en güzel zamanındadır. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun da en lezzetli zamanıdır.