EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK VE YASALAŞACAK? EYT düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Emeklilik başvurusunda 2023 Ocak ayı detayı...

1dk okuma

EYT'nin ne zaman yasalaşıp yürürlüğe gireceği, yasadan faydalanmak isteyen milyonlar tarafından heyecanla beklenmeye başladı. Yıllardır beklenen EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı sorusu, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaların akabinde merak konusu oldu. Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 500 bin vatandaşın emekliliğine imkan tanıyacak olan EYT, Resmi Gazete onayı ile birlikte yürürlüğe girecek. Uzman isimler yapığı değerlendirmede EYT'nin ne zaman Meclis'e geleceği hakkında bilgilerini paylaştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, emeklilik başvurusu için ocak ayı detayına dikkat çekti. Öte yandan Bakan Bilgin de açıklamalarda bulundu. Peki, EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı sorusu pek çok vatandaşın merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor. 1999 öncesine ait bir sigorta girişi bulunan vatandaşlar, Resmi Gazete sürecinin ardından EYT imkanından faydalanacak.

EYT NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, şunları söyledi; 

Biz hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası dosyaların birleştirilerek değerlendirilmesi ve son hali Meclis sürecine intikal ettirmek. Sorunuzun cevabını Meclis verecek. Biz teknik hazırlıklarımızı milletvekilleri grupla yaptıktan sonrasına karışmayız. Biz Ocak ayı içerisinde Meclis'e intikal edeceğiz. Bizim görev alanımız belli.

EYT RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

EYT, Ocak ayı içerisinde tüm detayları ile Resmi Gazete'de yayımlanacak. EYT'nin yayımlanmasıyla birlikte en erken Şubat ayında ilk emeklilik maaşının alınması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, EYT’lilere ilişkin detayları açıkladı. Bal, yasal sürecin başlamasından sonra başvuruların olacağını ve emeklilik sürecinin başlayacağını söyledi. EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı konusunda da Bal’ın açıklaması şöyle:

"Bu yasal sürecin ne zaman başlayacağı ile alakalı. Sanırım Cuma günü Meclis’e inecek ve Ocak ayı içerisinde kanunun yasalaşacağını düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde başvuru yapılırsa maaşlarını Şubat ayından itibaren alabilecekler. Ama süreç şubat ayında yasalaşırsa maaşlar Mart ayına kalır. Sürecin hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası: