ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 2023 | Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesi ödeme tarihi

1dk okuma

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak sorusu vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca emeklinin her yıl olduğu gibi bu yıl da alacağı bayram ikramiyesi, geçtiğimiz yıla göre artış gösterecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklar ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi açıkladı. Emekliler Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerini bayramdan önce hesaplarından çekebilecekler. Peki, 2023 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak ve ne kadar olacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Emekli olan çalışanların bayram öncesi hayatlarını kolaylaştırabilmeleri amacıyla ödenen bayram ikramiyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği tarihlerde ödenecek. Bayrama günler kala ihtiyaçların giderilebilmesi için destek mahiyeti taşıyan emekli bayram ikramiyesi, belirtilen tarihlerde hesaplara geçmiş olacak. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklar ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin 14-19 Nisan'da ödeneceğini açıkladı.

Buna göre bayram ikramiyeleri 14 Nisan Cuma günü ile 19 Nisan Çarşamba günleri arasında gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam oranı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından açıklandı.

Buna göre; Emekliye bayram ikramiyesi 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Şehit yakınları ve gaziler

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Ölüm aylığı alanlar

Şeref aylığı alanlar

Geçici köy korucuları

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Şampiyon sporcular,

Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.