Dilek Ertek kimdir, kaç yaşında ve nereli? Günlerdir haber alınamayan işkadını Dilek Ertek'in hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler

1dk okuma

Dilek Ertek'in hayatı ve biyografisi, hakkındaki haberle gündeme geldi. Türkiye’de dünyaca ünlü mücevher markasının distribütörü olan işkadını Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Tahiti'de gemiden düşmüştü. 20 günden fazla süredir haber alınamayan Ertek için gıyabi cenaze namazı kılındı. Pırlanta alanında kendisini geliştiren Dilek Ertek, kendi tasarımlarını yaparak ünlü bir markanın sahibi oldu. Peki, Dilek Ertek kimdir, nereli? İşte, işkadını Dilek Ertek'in hayatı hakkında bilgiler

Haberin Devamı

Dilek Ertek, şüpheli ölümünün ardından gündeme gelen isimlerden oldu. Pırlanta alanında kendisini geliştiren Dilek Ertek, üniversite eğitimini ise Mimar Sinan'da tamamladı.

DİLEK ERTEK KİMDİR?

71 yaşındaki Dilek Ertek İstanbul'da doğdu. Avusturya Lisesi'nde okurken bale eğitmenliği yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan New York GIA’de pırlanta eğitimi aldı. 1982’de üniversiteyi bitirince ‘ipek üzerine, resimler, desenler, tasarımlar’ yaparak para kazanmaya başladı ve böylece kendi işini kurdu.

1995’in sonunda İstanbul’da dünyaca ünlü mücevher mağazasını açtı. 20 yılı aşkın süre markanın distrübütörlüğünü yaptı. Dilek Ertek'in bir antika dükkanı bulunuyordu.

1982 yılında iş insanı Hüseyin Yalçınkaya evlendi. Çift 2004'te boşandı. Dilek Ertek'in Gökçe Atuk isiminde bir oğlu var.

Haberle ilgili daha fazlası: