Ceviz Yaprağı Saça Ve Sivilcelere Faydası Nelerdir? Ceviz Yaprağı Neye Yarar? Nasıl Kullanılır?

2dk okuma

Ceviz yaprağının sağlığa olan faydaları dışında saça ve cilde olan faydaları ile de bilinmektedir. Sivilce ve sivilce izlerine olan faydası ile beraber saçların daha parlak gözükmesine ve böylece daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlamaktadır. Sabah ve aksam 2 veya 3 defa uygulayarak ciltteki sivilce lekelerini yok etmek ceviz yaprağı ile mümkündür. Peki, ceviz yaprağı saça ve sivilcelere faydası nelerdir? Ceviz yaprağı neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte ceviz yaprağının faydaları.

Haberin Devamı

Ceviz yaprağı ceviz ağacını yapraklarından elde edilmektedir. Geçmiş yıllarda birçok hastalık için şifa kaynağı olmuş olan ceviz yaprağının cilde ve saça faydası da oldukça büyüktür.

Ceviz Yaprağı Saça Faydası Nelerdir?

Ceviz yaprağı yapraklanmaya başlamadan önce mayıs ayında çiçek vermektedir. Mayıs ayında çiçek veren ceviz ağaçları haziran ayının rotalarında da toplanacak duruma gelmektedir. Geçmişten günümüze pek çok hastalıkta kullanılan ve faydası bulunan ceviz yaprağının saçlara da büyük faydası bulunmaktadır.

Günümüzde pek çok kişi saçların matlığından şikayet etmektedir. >Bu nedenle pek çok kozmetik ürünler kullanılır. Bunlar arasında hem doğal hem de etkili olan bitkilerden birisi de ceviz yaprağıdır. Ceviz yaprağı saç rengini parlaklaştırmaya yardımcı olurken saçların daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Sönük ve kuru saçlara sahip olan kişiler ceviz yaprağı ile hazırlanan karışımı kullanarak daha sağlıklı ve daha dolgun saçlara sahip olmaktadır. Ayrıca saç dökülmesi gibi problemlere de iyi geldiği bilinmektedir.

Ceviz Yaprağı Sivilcelere Faydası Nelerdir?

Haberin Devamı

Günümüzde cilt problemleri de birçok kişide görülmektedir. Özellikle sivilce ve akne problemlerine sahip kişiler sivilce izlerinden şikayet etmektedir. Sivilceli ciltler için kullanılan en doğal yöntemlerden birisi ceviz yaprağıdır. Özellikle ceviz yaprağı suyu ile cilt üzerine soğuk kompres yapılır ise sivilce izleri tedavisinde yarar sağlamaktadır. Yaprakları püre haline getirilen ceviz yaprağı cilt bakımı için iyi bir maske olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ceviz yaprağı sivilceleri azaltmaya yararken akne izlerinin de azalmasına yardımcı olmaktadır. Cilt üzerinde bulunan akne izleri ceviz yaprağı ile hazırlanan karışım ile azaltılabilir hatta yok edilebilir.

Ceviz Yaprağı Neye Yarar?

Ceviz yaprağı selülit tedavisinden bağırsak kurtlarını dökmeye kadar birçok soruna çare olmaktadır. Özellikle cilt ve saç bakımı için kullanılan ceviz yaprağının içeriği sayesinde pek çok şeye de faydası bulunmaktadır. Ceviz yaprağının faydaları ve kullanım amaçları şunlardır:

- Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

- E ve C vitamini eksikliği yaşayan kişiler için kullanılması gereken bir bitkidir.

- Vücudun karoten ve tanen ihtiyacını gidermektedir.

- Birçok kanser türünde alternatif tedavi olarak kullanılır.

- Ceviz yaprağı ile hazırlanan karışımlar yara tedavisinde de olumlu sonuçlar vermektedir.

- Ağız ve diş sağlığı bakımından faydalı olan bir bitkidir. Ağız içerisinde bulunan iltihaplanmaların giderilmesinde yardımcı olmaktadır.

Nasıl Kullanılır?

Haberin Devamı

Ceviz yaprağını cilt üzerinde kullanarak sivilce ve akne lekelerinden kurtulmak mümkündür. Bunun için yarım litre su ve 20 gr kurutulmuş ceviz yaprağına ihtiyaç vardır. Su kaynar derecede olmamalıdır. Yaklaşık sıcaklığı 50 derece olmalıdır. Yarım litre su içerisine ceviz yaprakları ufalanmalı ve ağzı kapatılmalıdır. 1 saat bekledikten sonra bir pamuk yardımı ile yüze üzerindeki sivilcelere kompres yapılmalıdır. Günde 2 veya 3 defa yapmak yeterli olacaktır.

Ceviz yaprağı saç rengini parlaklaştırmaya ve saçların daha sağlıklı görünmesine de yardımcı olmaktadır. Saça uygulamak için Ceviz yaprakları püre haline getirilmelidir. Hazırlanan bu karışım şampuan içerisine konularak saçlara uygulanabilir. Ayrıca ceviz yaprağı çayı ile dişlerin daha sağlıklı olması da mümkündür. Bunun için hazırlanan ceviz yaprağı hazırlandıktan sonra gargara olarak kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: